25.7.2014

Odottavan aika on ihan liian pitkä

Mitä lähemmäksi tullaan sitä hetkeä, että pääsen näkemään kissan ensimmäistä kertaa ihan omin silmin, sitä hitaammin aika tuntuu matelevan eteenpäin. Ei millään malttaisi odottaa. 

Onkohan olemassa jotain erikoista etikettiä näille ensivierailuille? Pitääkö/saako pennulle viedä tuliaisia vai onko se sitten jo tunkeilua? Entä emo ja pennun sisarukset, viedäänkö myös heille tuliaisia mikäli tuliaisten kiikuttaminen ensivierailuilla on tapana? 

Voi kunpa voisi nyt heti mennä ja hukuttaa itsensä siihen pieneen ihanaan karvapalleroon, mutta vielä pitää odottaa koko pitkä viikonloppu...


6 kommenttia:

 1. Odottamisen tuska on kamala! Mie olen käynyt synnyinkodissa vain kerran (yksi kissa tullut kodinvaihtajana ja ensimmäisen rotukissani toi kasvattaja meille kotiin asti, en käynyt hänen luonaan moikkaamassa pentua pitkän välimatkan vuoksi), silloin vein perheen kisuille tuliaisiksi pari lelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on liki 200km matkaa, joten tuskin tulee kuin tämä yksi vierailu ennen kuin kissan saa hakea kotiin.
   Ilmeisesti tuliaiset on siis ihan hyväksyttävä tapa, joten ukon vastustelusta huolimatta joku lelu viedään mennessämme. :)

   Poista
 2. Minulle ei tullut edes mieleen, että kasvattajan ja/tai pennun ensikohtaamiselle olisi olemassa yleistä etikettiä. Kävin molemmat vierailut (kasvattajien luona ja pennun kotona erikseen) perinteisellä "hei, minä olen"-asenteella ilman tuliaisia. Omana itsenä sinne vaan ja kyselemään kaikkea, mitä mieleen juolahtaa! :) Itse olen kysellyt kaikkea mahdollista mm. ruokinnasta, valjastelusta, pennun vanhempien terveyshistoriasta ja kynsien leikkaamisesta. Pennun kuntoa kannattaa silmäillä tietysti myös: silmät ei vuoda, korvat on puhtaat jne. Joskin tottahan se on, että pikkukisujen söpöys vie aika ison osan huomiokyvystä, vaikka miten on päättänyt tarkastella pennun kuntoa asiallisin silmin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä tuleekin hyvin esiin taas minun pieni pelkoni uusien ihmisten kohtaamisesta - varmaan jos ei uudet ihmiset yhtään pelottaisi, ei mitkään etikettiasiat olisi edes mieleen tulleet! :)
   Pennun kunto toki pitää katsoa tarkasti, mutta kasvattaja ei ole ainakaan sähköposteissaan antanut mitään syytä epäillä etteikö kaikki olisi hyvin. Ja hyvä kun mainitsit tuon kynsien leikkuun, siitä kysymisen olisin mitä luultavimmin unohtanut muuten... Lisään sen siis listaani johon olen jo joitakin kysymyksiä koonnut.

   Poista
 3. Me ei nähty mitään tuliaisia, kun meitä aikanaan käytiin katsomassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne teitä katsomassa käyneet ei varmaan pelänny uusia ihmisiä ihan niin paljonku minä... :) Helpompi oli käydä pientä katsomassa kun sai kissat heti villiksi kissanminttuhiirillä. :)

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)