19.1.2015

Pissaa lattialla, pissaa pöydällä, pissaa ikkunalaudalla ja...

...pissaa ihan joka paikassa!
Huomenna mennään käymään Penan kanssa lekurilla, tarkastetaan onko kyseessä tulehdus vai onko poika vaan tullut siihen ikään, että pitää maailmaa merkkailla vähän tarkemmin... Ensimmäinen roiskahdus tapahtui perjantaina ja silloin Pena oli toooodella nolona eteisessä, yritti raukka raapia laminaattia irti lattiasta peittääkseen roiskeensa, mutta luovutti kun tyynesti kävelin paikalle ja laskin pari talouspaperipalaa lätäkön päälle. Seuraavat roiskeet on sitte löytyneet keskeltä keittiön pöytää ja ikkunalaudalta ja yksittäisiä tippoja on vähän joka paikassa - kaikki ihan hetikohta kun poika on vessassa vieraillut. Juurikin tippojen ja roiskeiden ilmestymisen ajankohta pistää epäilemään, että voi olla tulehdus kun luulis, että jos merkkailee, sitä sitte tekis muulloinkin kun just vessasta tultuaan... Ei toi kyllä sairaalta vaikuta muuten, mutta sylissä hän on viihtynyt nyt ihan omituisen paljon ja nukkuukin koko yön kainalossa tai tyynyllä kun yleensä alkuyön viettää jossain muualla haahuilemassa.
En oo roiskeista ja tipoista tehny mitään numeroa, laskenu vaan paperia päälle ja heti ku heppu siirtyy kauemmas, suorittanu siivouksen loppuun - aattelin, että turha sitä on stressata on se sitte tulehdus tai murrosikä kun noita lätäköitä aiheuttaa niin kummallekkaan kissa ei mitään kuitenkaan voi. 

"Mä oon tässä ihan hiljaa ja liikkumatta, ehkä
ihminen ei sitte näe mua!"
Ennen lekuria pitäs paastota varoiks 8 tuntia... Toivottavasti Pena ei yritä syödä mua kun en anna ruokaa aamulla kun huuto alkaa. :)

Hauskaa iltaa sanoo Ihminen.

11 kommenttia:

 1. Voi Pena minkä teit, olikos hänet nyt vielä leikattu vaiko ei? Kissan merkkailu ei oo kyllä mikään kivoin juttu... Ruffekin merkkaili vaikka leikattin se 6kk iässä, silloin sitä toista killutinta ei löytynyt ja Ruffe piti leikata uudestaan syksyllä kun alkoi aivan jäätävä merkkailu.. Pissiä oli ihan joka nurkassa, ei yhtään kiva. Onneksi loppui heti leikattua. Toivottavasti pisseily loppuu ja Ruffe siis teki välillä myös sillain että nosti perseen ja hännän aivan ylös ja päästi suoraan verhoon :''D Semmosta kivaa se merkkailu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo Penaa leikattu, vähän haaveena ois, että se joskus pääsis isäksi vielä. :)
   Mä oon vähän ymmärtäny, että se merkkailu ois just enemmän tollasta perse pystyssä ruiskimista eikä niinkään tollasta tiputtelua ja lorottelua ympäriinsä, ni siks päätin tänään soittaa tonne lekuriin ja kysyy niitten mielipidettä kanssa... Huomennahan mä sitte varmaan oon jo jonkun verran viisaampi taas.

   Poista
  2. Meillä tosiaan Ruffella oli tota pissailua vähän ennen ennenkuin leikattiin uudestaan, mut ei tajuttu sen liittyvän kolleiluun. Ostettiin sillon seinään laitettava feliwayhaihdutin niin se autto tohon pissaamiseen. Feliway seinässä lopetti pissaamisen aikalailla heti ja sillon se oli ihan vaan semmosta normaalia pissaamista ja päästi kanssa parit tipat aina välillä jonnekkin nytkun muistelen esim ikea pussiin, miehen koulupapereille ja tais olla kanssa peilin edessä pari tippaa, mut yleensä lorautti kunnon lirit matolle yyy :---( Mut kannattaa kokeilla sitä feliwayhaihdutinta! :---) Sillonkun se oikeen kunnolla anto palaa verhoille niin sitä ennen oli kussut normaalisti lattialle eikä seinille.

   Poista
  3. Meillä on toi haihdutin nyt roikkunu seinässä reilun viikon... Aloin just miettiä, että mitäs jos toi luuleekin, että täällä piileksii toinen kissa jossain ja sen takia on ihan omituisen hellyydenkipee ja tiputtelee ja läikyttelee... :) No ei, mut mitä oon seuraillu salaa ku Pena tulee huussista niin tipat tippuu ihan juostessa ja ainaki eteiseen ja keittiön pöydälle tuli noi lätäköt kanssa silleen ihan kesken juoksentelun, että niitä varten ei kyllä ees polvia notkautettu ennen kuin vahinko oli tapahtunu.

   Poista
  4. Ei kyllä kuulosta normaalilta kollin merkkailulta, eli tosi hyvä, että menette lääkäriin. Kissat on tosi taitavia piilottamaan kipunsa, tuollaisista pienistä käyttäytymisen muutoksista voi aavistella, että kaikki ei ole kunnossa.
   Toivottavasti syy selviää.

   Poista
  5. Juu, lääkärissä käytiin ja nyt menee sitte pari antibioottia päivässä seuraavat pari viikkoa - pissitulehdukseltahan tuo vaikuttaa. Toivottavasti tabut auttaa ja herra palaa normaaliin päiväjärjestykseen. Tänään aamulla Pena kyllä varmaan aavisti, että joutuu lääkäriin ku ei tullu tipan tippaa ohi laatikon missään vaiheessa. :D

   Poista
 2. Meillä ei ole roiskuteltu, mutta syyspuolella sattui harvakseltaan totaalisia ohisektoreita. Samalla kaudella Unna alkoi myös kiipeillä syliin ja kainaloon tavallista useammin. Mitään vikaahan ei lääkärireissulla löytynyt, vaan syyksi arveltiin stressiä. Nyt edellisestä hutipissasta on jo kelpo tovi, mutta sylipullainen käytös on jatkunut. Kissathan tunnetusti lievittävät ihmisten stressiä, mutta toimisiko sama toiseen suuntaan: ehkä sylissä ahistaa vähemmän?

  Hyvää lääkäriretkeä Penalle, toivottavasti liruttelun syy selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois se ainakin ihan ihana ajatus, että Pena sen takia tunkis syliin, että siinä tuntis olonsa hyväksi ja rauhalliseksi. :)

   Todella toivotaan, että jotain vinkkiä edes tulis tohon liruhommaan. Ja Pena sanoo, että epäilee kaikkien lääkärireissujen olevan enemmän tai vähemmän huonoja...

   Poista
 3. No voi hitsi! Toivotaan, että reissu sujuu hyvin ja että ohipissailut loppuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi tänään ei oo yhtään tippaa löytyny laatikon ulkopuolelta... Valjaat on jo Penalle puettu, enää täytyy saada elukka pois sängyn alta piilosta ja koppaan, että päästään menemään. :)

   Poista
  2. Mahtavaa! Sekä kuivat paikat että valjaat :)

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)