20.1.2015

Terveisiä eläinlääkäriltä...

Lääkäri aloitti kehumalla, että on komea poika ja erittäin hieno turkki. Sitten puhuttiin vähän oireista ja lääkäri oli sitä mieltä, että ei kyllä merkkailulta kuulosta. Sitten mentiin toiseen huoneeseen ja alkoi Penan mielestä kidutus - ei saanut juosta ympäri huonetta vaan piti seistä takatassuilla mun pitäessä häntä paikallaan, että leku sai ultraäänellä katsoa paikkoja. Rakko oli täynnä ja vähän sakkaa pohjalla, mutta ei kuitenkaan kiteitä, joten diagnoosiksi tuli virtsatulehdus. Toisessa munuaisessa ehkä munuaisallas vähän suurentunut, mutta ihan varmaksi ei pystynyt lääkäri tätä sanomaan, koska siinä vaiheessa Pena jo vääntelehti niin, että oli vaikeaa nähdä yhtään mitään. Kaksi viikkoa antibioottia aamuin illoin ja jos ei auta niin sitte uudelleen käymään. 
Lekurin jälkeen piti peseytyä tarkkasti.
Mitään pissi- tai veritestejä ei nyt otettu kun lääkäri ei halunnut turhaan rauhoittaa Penaa - abyt on herkkiä noille rauhoitusaineille ja saattaa saada kohtauksia tai jopa kuolla rauhotusainereaktioon, joten olin tästä lääkärin päätöksestä ihan tyytyväinen. Jos tää pissin tiputtelu ei mee antibiooteilla ohi, niin ens kerralla on sitte varmaan pakko rauhottaa, että saapi otettua verta ja pissiä tutkittavaks, ei meinaan pysy niin pitkään toi otus paikallaan, että ois toivookaan moisista näytteistä ilman pientä huumausta. :)
Painoa pojalla on lääkärin vaakan mukaan 3,6kg, mikä on kilon vähemmän kun mun vaaka näyttää - tarkoittaa siis luultavasti sitä, että olen itsekin kilon kevyempi mitä oma vaakani näyttää! Jee. Vaakan lukeman perusteella mä olen koko ajan luullut, että mulla on ihan hullun paksu kissa, mutta onneks lääkärin vaaka kertoo samaa kuin ihmisen silmätkin, eli sopusuhtainen poika on.

Hauskaa tiistaita kaikille toivottelee Ihminen.

16 kommenttia:

 1. Toivottavasti selviää pian, mistä on kysymys!

  Tsemppiterveisin Bertta, Coco, Lilja ja Ruusu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se oo toi tulehdus mikä siellä vaivaa, toivotaan ainakin. Pääsis kaikkein helpoimmalla... :)

   Kiitos tsempistä!

   Poista
 2. No niin, nyt kuulit Pena sen: olet komea ja sulla on hieno turkki! Mutta tabuja aamuin illoin - tylsää - mutta toivottavasti ne ovat sulle hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena: Olin mä vähän kyllä nolo kun se täti siellä alko tolleen kehumaan - mähän oon karski mies enkä kaipaa mitään ulkonäkökehuja. Tabut maistuu ihan törkeen hyvälle, meinasin viedä koko paketin ihmiseltä kun ensimmäisen tabun sain tossa aikasemmin illalla! Pitää toivoo vaan, että ne kans auttaa ku on se vähän hölmöö yhtäkkii huomata, että oho, lirahti pöydälle tai muuta sellasta...

   Poista
 3. Jotain hyvää ja jotain huonoa... Nyt on varaa herkutella;) Toivotaan että antibiootti parantaa vaivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt uskaltaa taas antaa Penalle herkkuja vähän enemmän. :) Todellakin toivotaan, että tauti häviää ja kissa pissii vaan sinne minne pitäiski pissiä. Vaiks ei se kyllä tänään oo enää tiputellu, mutta ei oo kyl käynytkään pissimässä ku aamulla aikasin ja joskus tossa tunti sitten kun yleensä on käyny silleen neljä tai viis kertaa päivässä...

   Poista
 4. Toivottavasti noi antibiootit auttaa nopeesti, yleensähän kissoilla virtsatulehdus on tressiperäistä ja lähtee itsestään pois. Ruffella on tälläistä tressiperäistä virtsatulehdusta ollut, teki silloin hiekkalaatikkoon ihan semmosia kahden tipan mini pissejä. :( Mä varasin tänään rokotus ajat, innolla ootetaan paljon meidän pojat painaa! :---) Lääkkeitä Ruffekin joutuu vielä syömään viikon verran ja sit loppuu. Ollaan syötetty sit yhteensä 8 viikkoa, huh.. Ja siis sen yskän takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pientä, kahden tipan pissien takia joutu laatikkoon asti menemään... On varmaan ollu kissaki ihmeissään ku ei saa enempää tiristettyä.
   On teillä ollu lääkkeitten kanssa piiiitkä urakka! Toivottavasti me päästään tolla parilla viikolla...

   Poista
 5. Hyvänen aika kuinka nopeasti aika menee, kun Penakin on jo noin iso kolli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika vaan rientää. Justiin yhtenä päivänä ihmettelin, että miten se ei enää muka mahdu kunnolla kiipeilypuunsa pesässä kääntyilemään... Vastahan se oli ihan pikkuruinen vaavi.

   Poista
 6. Toivottavasti antibiootit tekee tehtävänsä. Pena on jo iso poika! Kauheeta vauhtia nää muruset varttuu. Toivottavasti munkin vaa'assa on jokin heitto, kun mietityttää, alkaako Oiva olla jo turhankin iso ikäisekseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luotan siihen, että pillerit puree ja vie taudin pois.
   No on se iso, mutta ei onneks niin iso ku toi mun vaaka on näyttäny! Mä olin niiiiin varma, että eläinlääkäri alkaa inistä ku on liian painava kissa, mutta helpotus oli melkoinen kun kuulin että siellä vaaka näyttikin reilun kilon vähemmän! :) Jotenkin sylissä kanniskellessa ei oo tuntunu ihan niin painavalta ku oma vaaka anto ymmärtää.

   Poista
 7. Paranemisia Penalle, toivottavasti lääkkeet auttaa! ♥

  VastaaPoista
 8. No höh, olipas tylsä reissu :( Toivottavasti paranet Pena pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyllä aika kurja reissu, mutta jos siitä on apua (ainakin nyt vaikuttaa, että on), niin sitten se kannatti.
   Pena sanoo kiitos!

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)