3.1.2018

Punkku

Punkku on fiksu kissa. Oikeasti. Punkku näyttää hassulta, ja ilmeet ovat usein ihan tyhjäpäisiä, mutta on tuo niin fiksu poika, että tekee mieli kehua. Punkku sai synttärilahjaksi älypelin, nyt tuo peli on jo pojalle ihan liian helppo, ei mitään haastetta. Poika osaa avata kaapit ja väliovet, yllätinpä hänet tässä päivänä eräänä tutkimasta uuninluukun lapsilukkoakin; valitettavasti sen aukeaminenkaan ei enää kaukana ole. Onneksi luukkua pitää vetää auki samalla, kuin lukkoa avataan, niin tuskin ihan heti tulen kotiin ja löydän aukinaisen uunin, jossa kissa nukkuu tyytyväisenä. Tai pahempaa; auki revähtäneen uunin luukun, joka on pieninä lasinpaloina pitkin keittiön lattiaa. Ihanaa, kun oma mielikuvitus luo näitä kauhukuvia. Helpottaa tätä fiksun kissan ihmisenä olemista ihan kamalasti.

Uuden vuoden aattona yritin opettaa pojille kellon kilkattelua, Pena innostui nameista, Punkun ilme oli lähinnä sellainen ei vois vähempää kiinnostaa, mutta pari kertaa nuuhkaisi kellon soittopainiketta sen verran, että annoin namin.
Kello jäi keittiön lattialle, en tiedä miksi se siihen jäi, mutta kun myöhemmin iltapäivällä näin Punkun menevän keittiöön en meinannut uskoa silmiäni. Poika suuntasi suoraan kelloa kohti ja soitti kelloa! Siinä hän sitten istua tönötti kellon vieressä ja odotti namia. Ovela otus kertakaikkiaan. Luonnollisestikin palkitsin hyvän työn namilla, ja poika oli tyytyväinen. Uusiin soittoharjoituksiin Punkulla ei mielenkiinto ole riittänyt, mutta kun kellon jättää esiin, voi jossain vaiheessa iltaa kuulla vaativan soiton, ja nähdä palkintoa odottavan punaisen ihmeen istumassa tiiviisti kellon vieressä. Punkku on oppinut juoksuttamaan ihmistä pois omista puuhistaan tärkeämmän puuhan äärelle.
Yksi turhimmista, ja pelottavimmista taidoista, jonka Punkku viime vuoden loppupuolella oppi, on ihmisen sängyn alla oleviin laatikoihin tunkeminen. Yhtään ei haittaisi, jos kissa avaisi laatikon ja kiipeäisi sinne, mutta kun laatikkoon meneminen tapahtuu kaivamalla patjan kulma ylös, ja sitten sälepohjan välistä livahtamalla, ollaankin jo kauhukuvien puolella. Mitä jos Punkku menee sinne laatikkoon, kun olen poissa? Jää sinne jumiin, ja tulee jano ja pissahätä ja vaikka mitä, eikä pääse pois itse luomastaan ansasta? 

Punkku on meidän pieni punainen ihme, jolla on terävät kynnet viimeistään kaksi päivää sen jälkeen, kun ne on leikattu, ja Punkulla on aina nälkä, ihan mikä tahansa maistuu, vaikkapa sitten silikonisen pesukarhuvalaisimen korva. Eikä pelottanut ihmistä ollenkaan, että pitääkö suunnata lääkäriin, kun hoksasi mitä kissa sen hemmetin lampun kanssa oikeastaan puuhastelikaan.


Voi kun pääsisi joskus edes ihan pieneksi hetkeksi tuon punaisen aivoihin kuuntelemaan mistä se nuo valtavan loistavat ajatuksensa saa. 

Hauskaa päivää kaikille toivottaa ihminen.

24 kommenttia:

 1. Ihanan ilkikurinen Punkku ^.^ Paitsi nuo vaarallisen kuuloiset hommat olis ehkä parempi jättää vähemmälle ja keskittyä tohon kellon kilkuttamiseen ihmisen juoksuttamiseksi. Tiettykään kelloa ei soiteta kun ihminen käskee vaan sitten, kun itteä hotsittaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä ääni myös noiden vaarallisten hommien vähemmälle jättämiseen! Mieluummin sitten vaikka tapojeni vastaisesti juoksen kellon soidessa, kuin jännitän mitä tuo taas on keksinyt, kun jostain kuuluu outoja ääniä. :D

   Poista
 2. Punkku, olet ihana! ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 3. Siinä uunissa saattaa olla liikaa haastetta.. Ehkä sä keksit paremman. Mutta se kellon soitolla hätyyttäminen on makee idis! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuni ois muuten ihan helppo, mut en tajuu miten sitä luukkua vedetään ulos. Mälsää. Kello on kyl hyvä, kannattaa ehkä sun kanssa kokeilla, jos teillä kello joskus unohtuu esille.
   -Punkku

   Poista
 4. Oi mikä pieni punainen neropatti❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkku: Ai patti? Oonks mä joku patti?
   ihminen: Ei pikkuiseni, neropatti on sellanen ylettömän fiksu, ja ehkä vähän hassukin otus.
   Punkku: Sä sanoit mua just FIKSUKSI! Hah, kiinni jäit.

   Poista
 5. Ihana Punkku!
  Odotan sitä blogitekstiä, missä Punkku kertoo, miten koulutti ihmisen tulemaan keittiöön antamaan herkkuja aina kun soittaa kelloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä mä kerron siitä joskus täällä, pitää vähän miettiä.
   -Punkku

   Poista
 6. voi punkku, oot kyllä fiksu mut silti hiukan hölmö! Ei kannata tehä tommosia juttuja mistä voi olla itselle haittaa kuten lampun syönti. Tuo kellonkilkatus on kyllä kätevä oppi kun saa ihmisen heti tuomaan herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hölmöillä on hauskempaa. Tai niin ihminen ainaki sano. Mut toi lamppu oli tosi herkullinen, nyt meillä on kaikki tollaset pehmeet lamput kaapissa, ja ihminen sanoo, että niille pitää löytää uus koti, kun mun maha ei kuulemma kestä niitä. Ihmeellistä jos mun maha ei kestä, kun toi korva kuitenki kesti mun mahan.
   -Punkku

   Niin, niitä lamppuja on enää yksi, kun joku pureskeli toisen pilalle...
   -ihminen

   Poista
 7. Hei Punkku! Siskosi Freia lähettää terveisiä ja voi kertoa muutaman vinkin lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freialle terkkuja! Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!
   -Punkku

   Poista
 8. Lämmin ihana Punkkutarina :-D Voin kuvitella, kun Punkku menee kilauttamaan kelloa jotta palvelija tajuaa namihetken koittaneen. Voi hitsi teiän kanssa! Niin fiksu ja kekseliäs poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs olla joku liiketunnistinkamera, jolla sais taltioitua Punkun soittamassa kelloa. On se niin hassu jäädessään siihen viereen istumaan ja tuijottamaan. Silloinhan sitä ei tietenkään voi tehdä, jos olen kamera valmiina kuvaamaan.
   -ihminen

   Poista
 9. Todella nerokasta kellon käyttöä sinulta Punkku. Silikonikorvan nakertaminen ei ehkä ollut yhtä välkkyä toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, enemmän vois olla noita kellon tyylisiä temppuja, ja noi lampputyyliset vois jäädä kokonaan pois. Meillä on kohta niin tyhjä huusholli, että on enää kaiku jäljellä, kun mitään ei uskalla pitää esillä. Eikä pitäs kuitenkaan olla tekemisestä puutetta, kun joka päivä leikitään ja touhutaan, ja sallittuja lelujakin on esillä melkoinen määrä ja niitäkin vaihdellaan vähän väliä, että ei oo jatkuvasti samat esillä. Jospa se vanhetessaan Punkkukin vähän viisastuisi vaikka. :D

   Poista
 10. Fiksu poika! ♥ Paitsi ei hyvä nuo ideat lampun syönnistä ja omista piilopaikoista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä hyvä, jos energiaa menis enemmän kivojen ja hauskojen temppujen, kuin kaikenlaisten pelottavien asioiden, oppimiseen. :D

   Poista
 11. Ihana Punkku! <3 Arvostamme kovasti tuota kellotemppua.

  VastaaPoista
 12. Jee, juoksuta Punkku palvelijaa kellolla, niin mekin tehdään. Ja tiesikkö, ettei kannata tehdä mitään tyhmyyksiä...
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)