17.10.2014

Kieli on kuulemma namia

Päivää vaille viikko ollaan tässä Penan kanssa asusteltu ja mitään isompia ongelmia ei ole ollut. Vähän mua häiritsee joka yönä kello kolmelta tapahtuva herätys, mutta onneksi se on vaan sellanen tarkastus, että oon hengissä ja sen jälkeen saa jatkaa unia. Pari kukkasta oon joutunu kantamaan piiloon kylppäriin ku jos ne on tossa esillä niin Pena kiipeilee niissä ja levittää multaa ympäri lattioita. Niin ja hän myös yrittää syödä kyseiset kasvit ja kun en oo varma myrkyllisyydestä niin en ota riskejä, kasveille on jo uus koti, nyt pitäs vaan saada jostain niille kyyti - kummallakaan ei oo autoa, ei mulla eikä kasvien uuden kodin asukkaalla. Toivottavasti töissä jollain on autossa tilaa jonakin päivänä, että pääsee kylppäriasukkaista pian eroon. :) Mitä sä aiot antaa mulle iltaruuaksi? Kieltä? Nami!
Pena sai tänään pätkän vasikan kieltä ja on ihan onnessaan moisesta makuelämyksestä. Minä oon kyllä enemmän ja enemmän sitä mieltä, että tarviin kissan sapuskoille ihan omat puukot ja tiskausvehkeet, yök miten venyvää ja vanuvaa tollanen kieli onkaan. Hyh, oikeen loistavaa leikeltävää lakto-ovovegetaristille... Onneks kissa tykkäs ni ei tullu turhaan irvisteltyä keittiössä kieltä pilkkoessa.

18 kommenttia:

 1. Kielen käsittely on tosiaan aika inhaa! Sen takia teenkin sen pihtejä apuna käyttäen, niin ei tarvitse koskea kieleen paljain käsin ollenkaan. Meillä on myös kissojen ruokajutuille oma puukko, sakset, leikkuulauta ja tiskiharja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ollu ennen osannu aavistaakkaan miten inhalta tuntuu pidellä kieltä leikkuulaudalla... Onneksi on kumihanskat. :) Leikkuulauta mulla onkin erillinen noita kissajuttuja varten, mutta en tiiä miks ei oo aikasemmin käyny mielessä, että myös puukko ja sakset ois hyvä olla erilliset. Ihan ku siitä puukosta ny jotain mun porkkanoihin tarttuis, mutta silti.

   Poista
 2. Sinäpä Pena annat emäntäsi nukkua hyvin! Oikein hienoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, viime yönä en kyllä antanu. Herätin sen ensin kolmelta ja sitte seuraavaks puol viideltä ja kun se ei sillonkaan vielä noussu, kävin vartin välein läpsimässä sitä poskille ja puremassa korvalehdistä niin, että viimein vähän yli kuudelta se kömpi keittiöön katsomaan kun söin eilisen iltaruuan jämät pois. :) -Pena

   Poista
 3. Mä hankin Ikeasta halvalla kissan juttuja varten sakset, veitsen ja kaksi leikkuulautaa (kun oli tuplapaketti). Veitsi oli kyllä tosi hyvä ostos, koska sillä saa Maukkaan pakastepötköt osiksi melkein jäisinä! Kissan pöperöille on hyvä olla omat keittiövälineet. Mun ei ainakaan tekis mieli leikata omaan ruokaan sipuleita samalla laudalla, kun oon silpunnut sisäelimiä. Tiskiharja on myös erikseen, vaikka avuliaat vieraat onkin välillä tajuamattaan tiskanneet kissan tiskiharjalla ihmisten astioita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää tänään katsoo jos tossa lähikaupassa ois jokku edulliset sakset ja puukko noita kissan lihoja varten, leikkuulauta olikin jo vanhastaan sellanen minkä pysty ottaa pelkkään kissakäyttöön. Omat astiat tiskaan sienellä ja kissan harjalla, niin ei varmasti mee sekasin. :) Harmi ku on Ikea niin kaukana, että ei viitsi ihan vaan saksien ja puukon takia lähteä sinne asti.

   Poista
 4. Kielen leikkaaminen ei ollu sitä mukavinta puuhaa, tuli usein mieleen miltä tuntuisi jos siinä olisi oma kieli tilalla... Mut siihen sitten tottui... Kun jätettiin nauta yms isot eläimet pois niin kivipiira korvasi kielen. Sen käsittely on mukavampaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tossissaan yllättävää miten tiivistä tavaraa toi kieli on. En kauheen usein halua joutua leikkelemään. Täällä on vähän huonosti noita kanan osia tarjolla, eilen kysyin toisen kaupan lihatiskiltä josko sais kanan sydämiä tai maksaa tai kivipiiraa tilattua niin joutuivat toteamaan, että ei onnistu. Alkuviikolla pitää käydä vielä katsomassa josko ton toisen kaupan kautta onnistuis. Pakkasestakaan en oo löytäny mitään muuta ku jotain koipia vaan. Jotenki tuntuu, että noi kanan osat ois helpompi sietää...

   Poista
  2. Onko teidän paikkakunnalla eläinkauppaa? Broilerinsydäntä ja -kivipiiraa saa ainakin Maukkaalta (Musti ja Mirri) ja Mushilta (useita eri jälleenmyyjiä) pakasteena. :)

   Poista
  3. Eipä täällä oo, Musti ja Mirri meni konkkaan just vähän sen jälkeen ku kuulin, että Pena oli vihdoin tekeillä. Lähin eläinkauppa on jossain 20 kilometrin päässä ja kun sinne ei bussit kulje ja autoa ei ole, niin hankalaksi menee. Jotain nautapalleroita löysin yhden kaupan pakastealtaasta, mutta turha ostos taisi olla kun ei tuo otus niitä ainakaan vielä oo suostunu syömään, ei edes maista. Huomenna käyn kysymässä tosta toisesta marketista missä on lihatiski josko niiden kautta jotain kanan sisälmyksiä sais, mutta jos ei niin sitte on pakko keksiä jotain muuta tai syöttää kanafilettä aina vaan, mutta sitten ei ruokavalio ole tasapainossa... Jos täältä ei mitään järkevää saa niin sitten lienee parempi katsoa laadukkaita viljattomia valmissapuskoja mieluummin kuin ottaa riskiä, että toisen terveys vaarantuu kun ei saa kaikkea tarvitsemaansa.

   Poista
  4. Noi broilerin kivipiirat ja sydämet myydään useimmiten eläinrehuna, niin harvemmin perusruokakaupat niitä myyvät.. Mahtaisko vauhtiraksun (http://www.vauhtiraksu.com/) reitit osua teidän lähelle? pakkauskoot eivät monissa tuotteissa ole kissoille ideaalisimpia, mutta jotain löytyy kuitenkin.

   Poista
  5. Se on hassua, että täällä noi kaikki on jotain eläinrehua ku Ruotsissa asustelin tossa jonkin aikaa niin siellä ihan pienessäkin kaupassa oli siinä kanahyllyssä tuoreita sydämiä yms tarjolla... Ehkä ruotsalaiset vaan tykkää erilaisesta sapuskasta kuin suomalaiset. :)
   Vauhtiraksun lähin pysäkki on 50 kilometrin päässä. Hyvin valitsin tän asumispaikan itelleni. :)

   Poista
 5. Yh, mä en kyllä kestä sitä kieltä... oli sitten mitkä vehkeet tahansa käsissä :)

  VastaaPoista
 6. Joo, kannatan kyllä niitä kissan ruokien omia saksia, veitsiä ja leikkuulautaa. Hankin itse tavallisista keittiösaksista selkeästi erottuvat kahdet eriväriset Fiskarsit; toiset kaulojen ja pienten luiden leikkelyyn ja toiset lihojen leikkelyyn, mulla on niille ihan oma kuivaustelinekin, jossa niitä pesun jälkeen säilytän. Sama veitsistä, säilytän erikseen. Jotenkin itsellä selkeämpi fiilis operoida eri keittiötyökaluilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veitsi jo löyty, sakset on vielä hakusessa. Mullakin kissan kamat on ihan omassa kuivatuksessa ja säilytyksessä, pysyy varmemmin ominaan. :)

   Poista
 7. Jestas, täällä sitten asuu aikamoisia brutaaleja kun kissan ruuat leikataan samoilla vehkeillä kun omat ;) Leikkuulaudat pestään kyllä astianpesukoneessa, mutta sakset ja veitset käsin...

  Halleista saattaisi saada niin kivipiiraa kuin broiskunsydämiä ? Muttei teillä taida halliakaan olla lähistöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mää ny vaan oon vähän omituinen pöpökammonen kasvinpurija niin sen takia en halua kieltä leikata porkkanaveitsellä. :)
   Lähimpään halliinkin on matkaa se 50 kilometriä, että ei ihan jatkuvasti viittis sielläkään käydä varsinkin kun bussillakin pääsee vaan arkisin muutaman kerran päivässä. :) Mää oon päivä päivältä enemmän ja enemmän sitä mieltä, että haluan takasin johonkin ihmisten ilmoille asumaan!

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)