23.10.2014

Talteen vai pahaa?

Meillä tapahtuu jotain omituista. Tänään kun tulin kotiin yllättäen kesken päivää, oli Pena peittänyt ylösalaisin kääntyneen ruokakuppinsa tossullani. Tossu oli töihin lähtiessäni eteisessä ja kuppi omalla paikallaan oikein päin keittiössä, mutta kun tulin kotiin, löysin ne siis näin aseteltuna:
Miksiköhän tuo mahtaa tuollaista tehdä? Onko ruoka pahaa vai säästetäänkö sitä siihen kun jaksaa syödä lisää (kupin alla oli siis vielä osa sapuskasta tallessa)? Noita raksuja ei muuten yleensä ole tuossa jatkuvasti, mutta tänään tuo ei ollut aamuannostaan syystä tai toisesta kokonaan syönyt niin jätin loput tuohon kun olin hieman laiskalla tuulella.
Pari kertaa aiemmin kotiin tullessani ovat tossuni olleet keittiössä lähellä ovea ja olen ajatellut, että ne on vaan Penan täällä yksikseen riehuessa siihen siirtyneet, mutta nyt mietin, että onkohan nuo tossut useamminkin toimineet jonkinlaisena ruuan peitteenä...
Tapahtuuko teillä vastaavia outouksia?

21 kommenttia:

 1. Vaikuttaa olevan ihan perussettiä :D. Kissoista on mukavaa saada ihmiset ihmettelemään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ton ihmettelyn aiheitten antamisen Pena ainakin osaa... :D

   Poista
 2. Kauhean pahaa, mutta niin hyvää :D

  VastaaPoista
 3. Ehkä Pena yrittää peitellä kaiken todistusaineiston siitä, että on käynyt ruokapaikalla syömässä. Ei sitten suuremmat saalistajat löydä sen rutiinipaikkoja ja nappaa joku päivä suuhunsa koko kissaa. :D Meillä Oiva on tosi tarkka peittelijä. Laatikolla varsinkin, mutta kuopii myös tyhjentyneen ruokalautasen piiloon mielikuvitushiekalla, jota lattia on tassuilla lakaisun perusteella pullollaan. Ja on se vähän samanlaisen tempun kerran tehnyt. Olin siivonnut pissatahraa (ja huom, ei ollut kissan hutipissa, vaan minä tyhmänä siirsin vessalaatikon välipohjan tyhjennyksen yhteydessä lattialle liian vähän sen jälkeen, kun Oiva oli käynyt pissillä boksissa) rätillä ja pesuaineella. Olevinani olin huuhtonut rievun sen jälkeen hyvin. Riepu oli sitten kuivumassa kylppärissä lattialla. Oiva kävi haistamassa sitä ja potki lämpimällä vieressä kuivumassa olleen lapaseni rätin päälle. Teki sen itse asiassa kahdesti, kun siirsin lapasen kokeeksi syrjään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voihan se tosiaan olla joku alkukantainen vaistokin mikä käskee kätkemään 'haaskan'! Kas kun ei tullut mieleeni. :)
   Hihi, kissan nenu varmaan haistelee noista rievuista vähän tarkemmin hajuja kuin meidän ihmisten - mikä on ihmiselle puhdas on varmaan kissalle vieläkin ihan pissainen. :)

   Poista
 4. Me vaaditaan, että raksuja pitää aina olla saatavilla. Ei meitä kissoja saa pitää nälässä! Sano Pena tämä ja jos sitä ei toteuteta, vie tossu oikein hyvään piiloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon tolle ihmiselle yrittäny sanoo, että ei oo pakko antaa niit raksuja vaan kerran päivässä, mutta se ei vaan tajua, että ympärivuorokautinen raksubaari pitäs joka kissalla olla! -Pena

   Poista
 5. Ruuan peittely useimmiten viittaa siihen, että kissa on todennut ruuan syömäkelvottomaksi. Se on sitten eriasia onko Pena tarkoituksella peittänyt ruuan, vai muuten vain antannut tossulle kyytiä ja leikin tohinassa on kuppi mennyt nurin ja lopulta tossu jäänyt kupin päälle. Abypennun ollessa kyseessä en yhtään ihmettelisi tätä vaihtoehtoa :)

  Märkä- tai raakaruokaa en jättäisi kovin pitkäksi aikaa kuppiin huoneenlämpöön odottelemaan, jos ei kissalle maistu. Parempi siirtää kuppi jääkaappiin ja tarjota myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Minä kyllä peitän ruokaa silloin kun en sitä heti kaikkea jaksa kerralla syödä, ettei vaan ihmiset vie ruokiani pois. Tulen kohta syömään loput.

   Poista
  2. Täytyypä vapaapäivinä seurailla, että tapahtuuko tuota useinkin ja liittyykö johonkin tiettyyn ruokaan - sittenpä tiedän onko kyse inhosta vai Pepsin kuvailemasta toiminnasta. Eilen tuo sapuskakippo jäi aika täytenä tuohon kun lähdin töihin, yleensä annan ruuan jo vähän aikaisemmin, että tuo ehtii syödä ennen lähtöäni, mutta eilen mun päikkärit vähän venähti ja pisti aikataulut sekaisin ja heti oli tossu ruokakipossa. :)
   Juu ja märkää ja raakaa ruokaa ei tosiaan pitkäksi aikaa jätetä lattialle lämpiämään, ettei ala mennä huonoksi ja tee kipeää kissaa - en minä omiakaan ruokiani jätä pöydille pilaantumaan jos en jaksa syödä. :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. No on todellakin. :) Tänään kun olen ollut ruoka-aikoina kotona, ei ole ruokaa peitetty vaikka kaikkea ei ole jaksettu syödäkkään... Jännäksi menee. :)

   Poista
 7. Mulla oli tämä munuaiskokeilu, niin tarkkailin ruokakuppikäytöstä (kun toivoin, että olisi maittanut...). Miiruhan oli ainoa, joka epäröimättä söi ( ja pikku hiljaa lopulta koko munuaisen), mutta ei kyllä sen ihmeemmin kkuopsutellut kupin ympäristöä. Pipsu ja Tirre ohittivat ripeästi kupin ja katsoivat tuohtuneena minuun, mutta eivät kuppiin kiinnittäneet sen jälkeen mitään huomiota. Eli omistani ei ole peittelyhavaintoa, leikkimisen puolesta itse antaisin äänen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä luinkin teidän munuaisesta... Joskus toivon, että oisin palavasti rakastunu vaikka johonki hamstereihin niin voisivat syödä sitä samaa porkkanaa ku itekki pureskelen, mutta ei, eläimen on oltava kissa, joka syö just sitä mitä ite en ikinä pistäis kiduksiini vaikka maksettais (no ehkä jos kymmeniä tuhansia euroja ni sitte...). Rohkaisevaa kuulla, että jossain on kissoja, jotka ei peittele ruokaa syystä eikä toisesta. :)

   Poista
 8. Meillä yksi meistä vain uittaa hiiret vesikupissa. Sen suurempaa kalabaliikkia en ole ruokakupeilla havainnut. Jaa niin, toinen kyllä sitten tiskaa kummankin kupit huolellisesti, mutta se lie ihan luonnollista. Kuis sitä hyvää ruuanmurentakaan hukkaan heittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mää repesin ihan täysillä tolle hiirien uittamiselle - toivottavasti naapurin mummo ei ollu vielä ehtiny nukkumaan... :D Pena kanssa tiskaa auliisti oman kipponsa ja myös mun puhtaaksi huuhdellun lautasen jos jätän sen tiskaamatta tiskipöydälle odottelemaan tiskausta. En tiiä mitä Pena kuvittelee mun lautasella maistavansa, mutta aina sitä on käytävä lipomassa kuitenkin.

   Poista
 9. Pena laittanut tossun vahdiksi. :DD

  VastaaPoista
 10. Ruoan peittelyssä on kaksi puolta. Meillä käytetään peittelyä molempiin tarkoituksiin. Välillä se vaan on niin hyvää, että oakko peitellä, ettei muut (sikko) syö. Välillä se on niin pahaa, että pakko peitellä pois. Ja välillä se on niin voimakkaan hajuista pahaa, että pakko peitellä, ettei haju houkuta petoja paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo yhtään nyt peitelty kun oon ollut kotona ruoka-aikoina... Ehkä ne on täälläkin noi hajut ja muut kun peittelyä aiheuttaa.

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)