31.12.2014

Joulukuun kolmaskymmenesensimmäinen

Mä oonkin nyt ollut aika pitkään hiljaa kun on ollu tätä joulujuttua ja vierailevaa ihmistä ja vaikka mitä... Tohon vaikka mitä osastoon kuuluu jotain tosi jännää ku tänään aamulla tapahtu...
Tänään aamulla kuudelta kerroin ihmiselle nätisti, että ruokaa kiitos ja ihminen kömpi peiton alta antamaan sitä ruokaa. Ihminen jätti keittiöön mulle ruuan ja vähän valoa ja meni takas nukkumaan. Siinä sitten kun olin vähän syönyt näin jotain liikkuvan seinällä. Seinällä meni pieni otus omituisesti lentämällä eteenpäin ja sitähän piti sitten yrittää pyydystää tarkemmin tutkittavaksi. Välillä kävin sanomassa ihmiselle, että tulis kanssa katsomaan mitä meille on tullut kylään, mutta ei se jaksanut nousta ihan heti. Jonkin aikaa pyydystelin sitä lentävää ja juttelin sille söpösti kurisemalla, mutta en vaan saanut kiinni. Lopulta ihminen tuli pois peiton alta katsomaan mitä siellä keittiössä tapahtui ja alkoi hihittää täysillä kun yritin kiivetä pitkin seinää. Ihminen sanoi, että se pieni lentävä on kärpänen ja sitä ei ole pakko yrittää keskellä yötä ottaa kiinni, sen olisi kuulemma ehtinyt sittenkin vasta kun ihminen olisi ollut kunnolla hereillä... 
Siellä se kärpänen eteisen katossa naureskelee.

Tän sammakon ihminen on laittanu keittiöön kukkien
eteen, että en menis niitä syömään. Sammakossa
on liiketunnistin, joka pistää sammakon ääntelemään
heti jos joku menee sen edestä. Arvatkaa heräskö ihminen
mun vai sammakon pitämään ääneen tänään?
Ihminen kuitenkin jäi hereille ja pesi hampaat ja söi aamupalan koko ajan naureskellen kun yritin vieläkin sitä kärpästä ottaa kiinni. Kun ihminen oli aamupalan saanut pureskeltua, alkoi se miettiä miten kärpäsen parhaiten saisi ulos asunnosta. Tässä vaiheessa kärpänen oli eteisen katossa ja minä suunnittelin hattuhyllyllä loikkaa kärpäsen perään. No sitten kävi niin, että mulle tuli ihan pakottava tarve mennä hiekkikselle käymään ja sillä aikaa kun siellä olin, oli ihminen keksinyt, että pyydystää kärpäsen pulloon ja vie sitten parvekkeelle, josta kärpänen pääsee luontoon ja linnulle ruuaksi tai jotain. Ihminen tosiaan sai kärpäsen kiinni ja minä pystyin viimein rentoutumaan. Ulkona ei ole enää pakkasta, joten kärpänen tuskin kovin pahasti paleltuu ennen kuin joku lintu sen ehtii napata. Jospa mä sitten vaikka joskus nappaisin sen linnun, joka ehkä nyt nappaa sen kärpäsen...

Joulu meillä meni mukavasti, mä en oikein niitten joulupakettien perään ymmärtänyt niin ihminen joutu niitä mun puolesta sitten avaamaan, sain kauheen kasan uusia leluja, jotkut kivoja ja jotkut ei niin kivoja ja sitten yks ihan KAMALA! Se kamala lelu liikkuu itsestään ja pitää hassua ääntä, heti kun se tulee näkyviin alkaa mua pelottaa ihan hirveesti ja karvat pitää nostaa pystyyn. En todellakaan leiki tollasen kanssa!
Siis tää on jonku paholaisen riivaama
kammottava kapistus!

Sitte oli näitä huiskuja, ne on jo vähän ehtiny kärsiä.
Ei nää kaikki kyl ollu paketissa, tais olla toi lyhin vaan.
Tohon pisimpään on kumilenkillä kiinnitetty pudonneita
höyheniä ja toi keskimmäinen on toiminu varakeppinä,
siihen on hyvä kiinnittää vaikka hiiru leikin ajaks.

Ja pari tollasta ääntelevää otusta, toi ruskee sirkuttaa ihan ku joku lintu ja toi hiiru piipittää kivasti. 
Tsirpu tsirpu tsirp. Piip pi piip pi pii...

Tyyppi oli meillä joulukylässä ja sen paketti oli ihan paras, siellä oli tollanen roikkuva lelu, jonka kanssa saan ihan ite leikkiä (mutta vaan kun ihminen on kotona) ja sitte yks kiva uus hiiru, joka on nyt hyvin piilossa niin, että ihminen ei saanu siitä kuvaa ja sitte parit pallot, toi nystyräinen pallo on vähän sellanen, että se pitää aina piilottaa peiton tai jonkun alle ku se tuntuu hassulta tassussa, mutta muuten se on tosi kiva.
Tää on siis sellasella helposti irrotettavalla
jousisydeemillä ovenkarmissa kiinni.
Naru on hyvin venyvää kumilankaa ja
pallon yläpuolella on kilisevä kello.

Nystypallo on vähän keränny karvaa...
Tyyppi oli laittanu paketin kiinni tollasella punasella narulla, se on ihan parasta mitä olla saattaa, mutta sillä mä en saa yksin leikkiä ikinä - ihminen pelkää, että tukehdun siihen.
Oi auvoa kun tämän kanssa pääsee touhuamaan!

Ihminen sanoo, että tänään on vuoden viimeinen päivä. Huomenna on sitten uusi vuosi ja uudet kujeet tai jotain sellasta. Oikein hyvää huomenna alkavaa vuotta teille kaikille siellä toivottaa Pena.

16 kommenttia:

 1. Ihanat lahjat Pena vaikka toi yks lahja sua pelottaakin. Joskus täälläkin oli ikkunan sisässä kärpänen ja Coco jaksoi sitä toljotella tunnin ja välillä se piti pönttöjä ääniä. :D Miten ne kärpäset pääsee aina sisällä, tyhmiä otuksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena: Tota KAMALAA lukuunottamatta kyllä ihan kelpo saalis munkin mielestä. Ihminen vielä sano, että lahjoja saa vaan ne, jotka on olleet kiltisti, niin mä luulen, että oon ollu tosi kiltti kun tuli noin paljon kaikkee.
   Kärpänen oli tosi jännä tuttavuus, harmi vaan ku toi ihminen ehti viedä sen ulos ennen ku sain maistettua... Ehkä sitte kesällä ku niitä on kuulemma enemmän liikkeellä.

   Poista
 2. Huisin jännä uuden vuoden vieras teillä! Tai pitäisikö sanoa, että maistuva makupala? Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena: No oli kyllä niin jännä, että vieläkin pitää käydä vartin välein tarkastamassa kaikki nurkat, että se ei oo tullu takasin! Ihminen sanoo, että tulee kohta hulluks jos en jo lopeta, mutta mun mielestä on tärkeetä pitää nurkat kärpäsvapaana. Harmi ku en saanu siitä makupalaa, mutta kyllä mä joskus vielä onnistun.
   Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 3. Hienot lelut, Pena, kyllä noilla kelpaa leikkiä pitkälle ensi vuoteen! Ja vielä mahdollisuus kärpäspaistiin, sulla on ollut hyvä vuoden viimeinen päivä jo tähän saakka :-). Iloista oloa ja iloa sulle ja emännälle myös ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena: Kiitos, joo ehkä huiskuttimet ei kestä kauheen pitkälle, mutta noi muut on kyllä aika vankkaa tekoa. Ja sitte mulla on vielä muutama paketti kun en avannu jouluna vaan säästin myöhemmäksi, ni on lelut turvattu vähäksi aikaa.
   Iloista oloa, eloa ja iloa myös teille kaikille meiltä molemmilta!

   Poista
 4. Sulle on tapahtunut paljon ja oot saanut huimia lahjoja! Me kaikki kans toivotetan sulle ihanaa alkavaa vuotta.

  VastaaPoista
 5. Pepsi: Kärpänen. Se pitää syödä! Se on mun suosikkihyönteinen. Hypin ja pompin sen perässä, kunnes saan sen kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena: No mä siis yritin, mutta oli valittava kakka pitkin seinää tai huussissa, niin katoin varmemmaks ton huussin - ihminen ois voinu suuttua jos oisin päästelly pitkin seiniä varsinki ku osottautu vähän löysähköksi tavaraksi vielä kaiken lisäksi... :) Ihminen oli kyl vähän kurja ku nappas kärpäsen sillä aikaa ku hoidin hommia, mutta kyllä mä sitte kesällä viimeistään... Ois kyl ollu niin jännä päästä kokeilee miltä tollanen lentäväinen maistuu.

   Poista
 6. Asiallista, sä olet ollut pääosassa niinkuin kissojen kuuluukin olla ! Hyvää uutta vuotta teille, nähdään ensi vuonna sun uusien kujeiden merkeissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena: Mä saan kyllä niin paljon huomiota, että välillä vois vähempikin riittää... Hyvää uutta vuotta ja näkyillään!

   Poista
 7. Kyllä sinä olitkin ollut kiltti, kun noin mukavat lahjat sait :) Meitä rupes heti kiinnostamaan se KAMALA :) Näyttää aika kivalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena: No ainakin mä yritin parhaani tossa kilttinä olemisessa ja se näköjään palkittiin. Mitään en oo hajoittanu (paitsi yhden lehmäpatsaan vahingossa ja siitäki ihminen oli vaan tyytyväinen, että pääs eroon) ja ihmistäkään en oo kauheesti kiduttanu ku joskus aamusin nälissäni vähän vaan.
   KAMALA on siis niin jotain sellasta, että ois saanu jäädä tulematta tänne. Ihminen meinas, että kokeilee joskus vielä myöhemmin jos mulla mieli muuttuis sen suhteen, mutta jos ei niin sitte varmaan lahjoitetaan jonnekin missä on sellasia vähän vähemmän onnellisista oloista peräisin olevia kissoja.

   Poista
 8. Tännekin saisi taas rantautua kärpänen, ne on mukavaa viihdettä niin kisuille kuin saalistusta seuraavalle mamillekin! :) Kisut ovat kärpäsmestareita ja olikohan viime vuonna kun Raku onnistui läimäyttämään kärpäsen maahan kesken lennon! Edellisessä asunnossa vieraili koiperhosiakin, tässä asunnossa on näkynyt vain yksittäisiä sokeritoukkia...

  Muhkea määrä lahjoja, meilläkin nauha oli erittäin tykätty lelu! :) Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pärjäisin kyllä hyvin ilmankin kärpäsiä, mutta Pena vaikutti tykkäävän - etsiskeli sitä vielä myöhään illallakin ympäri huushollia. :) Meille on kanssa alkanut ilmestyä sokeritoukkia (YÄK), mutta onneks Pena hankkiutuu niistä eroon samaa tahtia kun niitä näkyy. Vähän vaikuttaa Pena olevan ihmeissään kun moisen kiinni saa, mutta on aina valmiina etsimään seuraavaa. :)

   Oli ehkä vähän liikaakin leluja, mutta ku toisen ensimmäinen joulu ja kaikkee... Naru on meillä edelleenkin ykkössuosikki.

   Hyvää alkanutta vuotta myös teille kaikille!

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)