10.12.2014

Joulukuun kymmenes

Mulla oli kalenterissa tänään taas kanaa ja voi miten hyvältä se tuoksuikaan! Saispa aina vaan syödä kanaa ja possun sydämiä...

"nuuhkis"
Eilen ihminen toi mulle kaupasta jotain silakkaa - en syöny YÖK! Vahingossa söin ensin pienen palan, mutta sitten kerroin kovaan ääneen, että en tykkää. Käänsin vielä kiponkin nurinpäin lattialle, jotta menee viesti perille. Joskus pari viikkoa sitten ihminen yritti syöttää mulle jotain seitiä tai jotain sellasta en muista varmasti enää sen nimeä, mutta se sai ihan saman kohtalon kuin silakkakin. En todellakaan syö. Tykkäättekö te tollasista silakka- ja seitijutuista?

Hauskaa iltaa kaikille toivottelee Pena the fish hater.

P.S. Ihminen pyys vielä kysäsee, että mikä on muitten ihmisten kokemuksen mukaan sellanen hyvä kalaöljy, jossa ois omega kolmoset ja kuutoset kohdillaan? Se on kuulemma useampaa purkkia tutkinu, mutta ei oo oikein mistään löytäny noista kutosista tietoa ja kaupan täditkään ei oo osanneet auttaa, ni meinas, että täältä vois saada apuja ku moni kuitenkin moisia mössöjä käyttää kissoille.

14 kommenttia:

 1. Syökää kanaa! Kala ei oikein uppoa meilläkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoot kalajutut mitä Pena on tähän mennessä suostunu syömään on noi Cosman tonnikalaherkut ja Thriven Ocean Fish märkäruoka, ihan mikä tahansa muu kala mitä oon yrittäny purkista, pakasteesta tai suunnilleen suoraan merestä tarjota on Penan mielestä ihan kertakaikkisen yök. :)

   Poista
 2. Meillä ei omega kutosta kyllä kaivata kun sitä tulee ruuasta muuten ihan tarpeeksi, mutta omega kolmoset hankitaan Salmopet-lohiöljyn avulla. Kaikille kissoille se ei ilmeisesti kuitenkaan kelpaa, ja siksi meilläkin kokeiltiin joskus CatOils-merkkistä lohiöljyä, joka kelpasi kyllä selvästi paremmin. CatOils on kuitenkin sen verran tyyristä (100ml pullo ja lähes 40e hintalappu) että vaihdettiin takaisin Salmopettiin, joka sitten jossain vaiheessa alkoikin yhtäkkiä kelpaamaan! Jade vihasi sitä ennen mutta nyt se varmaan joisi koko pullon jos vain antaisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui, neljäkymppii noin pienestä pullosta on kyllä melkonen hinta! Pitää katella tota Salmopet-lohiöljyä kun sitä tossa toisetkin suositteli. Perjantaina pääsen taas käymään vähän tuolla sivistyksessä niin voi olla joku mahdollisuus moista tököttiä löytääkkin. :)

   Poista
 3. Omega 6 ei saisi syöttää paljoa, koska liiallinen omega 6 lisää elimistön tulehdusherkkyyttä ja omega 3 ja 6 suhde tulisi olla 5:1. Salmopet on hyvä öljy sitä kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän muistelin, että noissa oli toi suhdeluku jotakuinkin tollanen... Salmopetiä pitää hakea nyt kun pääsen taas sivistykseen käymään perjantaina. :)

   Poista
 4. Omega kutosta siis saa yleensä sian ja kananlihasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, eli sitte meillä ei varmaan kutosta kyllä lisää tarvita kun tuo melkein pelkällä kanalla ja possun sydämillä elää. Aina välillä mä ostelen jotain noita viljattomia ja muutenkin laadukkaita purkkisafkoja, mutta useimmiten niitten kanssa käy niin, että niitä hiukan nuolastaan ja sitte kävellään nokka pystyssä pois keittiöstä kun ei kelpaa... :D

   Poista
 5. Niin ne kissat on yksilöitä, meillä syötäis pelkkää kalaa :) Öljyä meillä inhotaan, tuuppaankin salmopetin ruiskulla suuhun samalla kun syötän Multicatit ja harjaan :) Kissat niin inhoaa koko juttua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan mun mielestä on kyllä ihan hyvä, että toi ei kalasta oo kovin innoissaan - oon ite allerginen ja jos raakaa kalaa hipelöi tulee käsiin näppyjä (tietty hanskat auttaa, mutta ku ei aina viitsis...). :D Multicat on Penan suurta herkkua, jos unohdan aamulla sen antaa, menee Pena oikean kaapin eteen istumaan ja maukuu siinä tassulla osoitellen kunnes älyän, että oon unohtanu. :D

   Poista
 6. Meilläkään kisut ei tykkää silakasta, saivat joskus kokeeksi. :D Seiti maistuu kaikille, Nora ei tykkää raa'asta lohesta (kypsää en ole antanut pitkiin aikoihin, niin en muista oliko se maistuvaa :D), mutta sentäneen lohiöljystä tykkää. Salmopetiä suosittelen mieki, on tehty tuoreesta lohesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Salmopetiä pitää huomenna katella kaupasta, pitää toivoo, että se edes maistuu Penan mielestä siedettävältä. :D

   Poista
 7. Meillä kyllä tykätään kertaalleen pakastetuista kaloista. Mäm-mäm! Ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei kelpaa pakastettu, keitetty, paistettu eikä tuore kala, mutta onneks muu ruoka sentään maistuu. :)

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)