9.5.2015

Tammereella on käyty

Torstaina ihminen huijas mut pesulle ja tänään paljastu syy siihen - mut raahattiin Tammereelle näyttäytymään. 
'Aina ne jättää jonkun kohdan pesemättä!'

Menomatkalla istuin autossa takapenkillä turvavöissä ja ohjeistin tyyppiä hyvin vienosti koko matkan. Kesken matkaa jouduttiin pysäyttämään, että ihminen sai tehdä mulle vessan sinne takapenkille - muuten ois kastunu penkki. Perille päästiin ilman ongelmia ja ainut ongelma oikeastaan koko reissussa oli ihmisen typeryys ja tietämättömyys.
Tammereella ensin taas joku eläinlääkäri ronkki mua ja sitte mentiin sellaseen vankilaan - ilman pakenemisia tällä kertaa. Sitte kun vankila oli laitettu kuntoon odoteltiin, että ne tuomarityypit tulee sinne paikalle ja sitten olikin jo aika lähteä tuomaripöydän ääreen.
'Miks mä jouduin tänne ku en oo mitään pahaa tehny???'
Siellä tuomaripöydän äärellä jouduttiin odottelemaan vähän aikaa, mutta ei haitannut kun sain kärryissä istua ja nauttia olostani, tuntui kivalta kun ihminen liikutteli kärryä hiljaa eteen ja taakse. 
'Älä nyt lopeta sitä liikuttelua!'
Pian tuomari jo saapuikin, oli ihan kiva täti eikä haissut pahalle ollenkaan. Ensin kun ihminen otti mut kärristä ja kantoi sinne tuomarin pöydälle yritin vähän kiivetä ihmisen niskaan, mutta lopulta suostuin pöydälle enkä edes yrittäny karata. 
'Tää täti ei haise yhtään pahalle!'
Tuomari tykkäs musta tosi paljon, kehui, että oon komia ja oikein hyvässä kunnossa, sopusuhtainen ja kaunis. Turkki sai kehuja pehmeydestään ja häntää sanoi jopa täydelliseksi.
'Kivatkin tädit yrittää kuristaa heti kun tilaisuus tulee.'
Siinä sitten katseltiin kun muut arvosteltiin ja sitten käytiin vähän värin parasta arpomassa, mutta arpa ei osunut mun kohdalle, toinen vei voiton.
Tässä kohtaa ihminen ajatteli, että no, se oli sitte siinä ja siinä uskossa lähdettiin pian takaisin vankilaan. Tämä luulo osottautui myöhemmin vääräksi ja siinä kohtaa oli sitten jo myöhäistä. Ihmistä harmittaa kamalasti, mutta mulle on ihan sama koska mä sain kuitenkin hienon ruusukkeen siltä tuomarilta ja erikoispalkinnon Silkkihienoilta!
Silkkihienon Erikoispalkinto
Meille kävi siis niin, että olisi pitänyt mennä vielä lopuksi iltapäivällä tuomarin parhaan valintaan, mutta kun sitä ei kukaan missään vaiheessa ihmiselle sanonut eikä ihminen ymmärtänyt kysyä niin siinä vaiheessa kun asiasta kuultiin oli jo myöhäistä, tuomari oli ehtinyt valintansa justiin tehdä kun ehdittin paikalle. Ehkä sitten joskus toiste.
Tollaset tuli kotiin - törkeen kallis lelu, näyttelyluettelo,
mun eka serti CAC ja sitte toi arvosteluseteli.
Kotimatka alkoi mun hyvillä ohjeilla, mutta sitten tuli uni ja vei mukanaan, yhtäkkiä huomasin, että ajeltiin tuttuja katuja ja pian oltiinkin kotiovella. Ihminen vielä pyykkää vähän ja sitten mennään nukkumaan, hirveän väsyneitä ollaan molemmat.

Tässä vielä pätkä tammerelaista kieltä - siellä mun rotukin tavataan eritavalla kuin täällä meillä...
Tyypille iso kiitos avusta ja kuvista myös (osa tämän jutun kuvista siis tyypin ottamia). Tuuks taas ens kerralla kuskiks? 

Hyvää iltaa kaikille sanoo Pena, the one who got a special prize today.

26 kommenttia:

 1. Voi että Pena on kasvanut isoksi pojaksi! Hyvin näkee tuomarointikuvasta, ettei ole mikään pikkupirpana enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei oo enää sellanen rääpäle, että tosta vaan nappaa ja viskaa olkapäälle istuksimaan. :D

   Poista
 2. Hei Pena!
  Mulla on kans tommonen teltta kun näkyy tossa ekan kuvan taustalla. Tiesiks että se teltta mahtuu sinne näyttelyvankilaan? Mulla on joskus se ollu mukana, kun se on kuulemma kevyt kantaa. Tietty se vie ihan liikaa tilaa sillon ku ei taho olla ihmisiltä piilossa, mut sit ku tahtoo piiloon nukkumaan niin ihminen voi näppärästi laittaa sen teltan vankilaan.
  t. Mori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mori,
   Toi teltta on ihan huippu, mutta mä en siinä juurikaan nuku, leikin sen kanssa vaan. Erityisen kiva se on silleen, että menee sinne sisälle ja sitten juoksee täysillä - teltta liikkuu kamalalla metelillä minne ikinä haluutkin mennä. Suosittelen kokeilemaan. :)
   Ihminen kerran täällä mittaili, se teki lattiaan jollain sellasella teippijutulla muka vankilan rajat ja sovitteli sinne tota telttaa, vessaa ja sapuskakippoja ja tuli siihen tulokseen, että jos noi kaikki laittaa ni sitte kissalla ei enää oo paikaa missä olla jos ei haluakkaan teltassa oleskella koko ajan. Mulla on siellä vankilassa sellanen pussipesä mukana aina, mutta en mä sinnekkään mee kun pitää olla silmät auki, että näkee ettei tuu vieraat liian lähelle. Ei mua oikeestaan ikinä nukuta noissa näyttäytymisissä yhtään.
   -Pena

   Poista
 3. Hei apassilainen! Sä oot kumminkin kaikest komein ja kivoin, älä välitä jos joku muka sanoo muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, apassilainen kuulostaa just hyvältä. Mä läppäsen nenulle jos joku uskaltaa muuta tulla väittämään, kiitos kehuista. :)
   -Pena

   Poista
 4. Olipa hienoa nähdä sut Pena! Oot kyllä kaikkia noita mitä se täti sanoi. Ja onpa hieno pokaali! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva nähdä sinutkin, mut mä vähän ootin, että sulla ois ollu Pepsi ja Max mukana! Onneks toit niiden tuoksun mukanas kuitenkin.
   Mä oon jo tässä vähän mittaillu, että toi ois aika sopivan korkee vesikipoks, mutta ihminen sanoo, että ei sitä ny sellaseen käyttöön voi ottaa. Aikoo pitää tossa telkkarin vieressä ihailtavana vaan. Outo otus.
   -Pena

   Poista
 5. Kyl sä ootki komee Apessiinialaine!

  VastaaPoista
 6. Apessiinialainen, voi kauhea! :D Mutta tosi hieno erikoispalkinto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin hauskaa jos ei nyt ihan kauheeta... Huvitti kun sellaset just lukemaan oppineet innoissaan luki tota lappua ja huuteli vanhemmilleen, että nää tässä on apessiinialaisia somaleja. :D

   Poista
 7. No niin. Tästä nyt voimme vetää sellaisen johtopäätöksen, ettei kissanäyttelyitä yksinkertaisesti kannata järjestää RAVIratojen läheisyydessä! Onnea Pena hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, miksi mennä RAVIradalle jos ei saa ravata... Kiitos!
   -Pena

   Poista
 8. Jee! Hyvä Pena! Onnittelut ruusukkeestakin!

  VastaaPoista
 9. Oijoi, onneksi olkoon, hienoja uutisia! Komee oot <3!

  VastaaPoista
 10. Olet poikkeuksellisen komea apeessiininen Pena, niin se vaan on ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli punastus, vai että oikein poikkeuksellisen komea... Kiitos. :)
   -Pena

   Poista
 11. Joskus mäkin vielä tuun kattelee näytelmiä ja nään sut Pena! :---) Oot kyllä mahottoman söpö ja iso poika, onnea ruusukkeesta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois tosi kiva nähdä, seuraava tilaisuus taitaa olla sitten Hämeenlinnassa heinäkuun loppupuolella.
   Kiitos kehuista.
   -Pena

   Poista
 12. Melkoinen kehitys edelliseen, tosi upeaa! Kuulosti oikein hyvältä hankinnalta tuo kärry. :) Tosi paljon onnea komistukselle sertistä ja erikoispalkinnosta!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan eri kissa matkassa. Mä veikkaan, että paljon teki asiassa toi näyttelypaikka - oli valoisaa, tilavaa ja paljon vähemmän hälinää ympärillä kuin raviradalla oli. Kärry oli tosi kätevä tuolla, jotenki toi otus tuntu viihtyvän siinä paremmin kuin kantokopassa eikä ollut niin hermona odotelusta.
   -ihminen
   Komistus kiittää. :)
   -Pena

   Poista
 13. Huikeat onnittelut, ja nappisuoritus tälläkertaa ♥ Ja kuka tahansa voi kissanäyttelyissä mennä vähän sekaisin, se on ihan oma maailmansa. Sitä aina ihmettelee, että miten siinä hässäkässä kaikki kissat edes löytävät oikeaan pöytään.. ei ihme että jotkut päätyvät pöytien alle, tai joku arvosteluhetki unohtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Olis ees kyse siitä, että unohtu mennä arvosteluun, mutta kun ihan oikeesti en oo oikein ymmärtäny miten toi homma toimii niin en ihan oikeesti tajunnu, että ois pitäny mennä sinne TP valintaan vielä. Jossain vaiheessa mulla se kävi siinä mielessä, että pitäskö käydä sieltä assarilta kysymässä, että oonko oikeessa kun luulen, että meidän päivä oli jo päättynyt, mutta sitte aattelin, että kaipa ne ois sanonu jos pitäs vielä takas mennä... Ens kerralla en arvaile vaan kysyn. :D
   -ihminen

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)