13.10.2015

Blogin alkulähteillä

Saatiin haaste kertoa blogin tarina, haaste tuli Tiudelta blogista Viiksikarvan varassa.

Ennen kuin hankin kissan, etsin pitkään tietoa erilaisista roduista ja yleensäkin kissan omistamisesta lukemalla blogeja ja eri rotuyhdistysten sekä kissaliiton nettisivuja. Siinä vaiheessa kun päätös kissan hankinnasta varmistui, varmistui myös päätös siitä, että jossain on pakko päästä jakamaan julkisesti elämää kissan kanssa sillä ystäväpiirin on kovin pieni eivätkä kaikki välttämättä jaksa päivästä toiseen kuunnella mitä ihanaa kissa taas on tehnyt. Facebookissa en ole ja G+:lla en aktiivisesti jaa mitään omalla nimelläni enkä iät kaiket olemassa olevalla nettihenkilöydellänikään halunnut G+:lla alkaa kissajuttuja kertoa, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi blogi. Blogger siksi, että täällä oli hurjan paljon kissablogeja, joita olin käynyt lukemassa etsiessäni tietoa kissoista ja roduista, halusin mukaan porukkaan. :D
Alkuvuodesta 2014 otin sitten yhteyksiä muutamaan Aby-kasvattajaan, vain kahdelta sain vastauksen ja näistä toinen sitten jaksoi myös ilmoittaa kun viimein oli pentuja tuloillaan ja kysellä josko olen vielä kiinnostunut. Tänä päivänä olen oikein onnellinen, että juuri FI*Vorax-kissala valikoitui kuin itsestään 'voittajaksi'.  Voraxilla on muuten pentuja tulossa jos ketä sattuu kiinnostamaan - Penan sisko Lilja on tiinenä ja pentuja odotellaan maailmaan marraskuussa. 
Pena tyypillisimmillään kuvissa - vain takapää näkyy.
Penan blogin piti ensin olla kaksikielinen, mutta en sitten jaksanutkaan ensimmäistä postausta pidemmälle kääntää tekstejä. Laiskuus on joskus ihan hyvä ominaisuus. :) Kaksikielinen blogista piti tulla siksi, että mulla on Irkkulassa ja Skottilassa paljon tuttuja jotka eivät solkkaa suomea. Päädyin kuitenkin jakamaan kissailoa maailmalle muita kanavia käyttäen ja näin blogin ainoaksi kieleksi jäi suomi.
Ensimmäinen postaus tänne tapahtui 24.7.2014 pian sen jälkeen kun oli varmistunut, että Viola, Penan äippä, on tiinenä. Tuo kirjoitus, ja sitä myöden koko blogi, meinasi hurjan jännittämiseni takia jäädä kokonaan julkaisematta, mutta nyt olen todella tyytyväinen, että uskalsin klikata julkaise-painiketta sillä tämän blogin myötä olen saanut tutustua ihaniin ihmisiin ja kissoihin! 

Ai niin, Penan muutosta kotiin tuli sunnuntaina kuluneeksi tasan vuosi! Meinas unohtua kokonaan mainita kun juhlittiin ihan vaan kahdestaan sohvalla nukkuen koko päivä. :)

Haastan mukaan nämä blogit: Pikkupedot, Viiruvarpaat, Kattimania ja Miukumaa.
 
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.  

Kiitos teille kaikille lukijoille, ilman teitä tätä blogia ei olisi.

-ihminen

26 kommenttia:

 1. Hih mikä kuva Penasta :) Me ollaan taidettu seurata ihan alusta asti. Pitää sanoa että blogi on kehittynyt koko ajan mielenkiintoisemmaksi :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä te ootte ollu ihan alusta asti mukana. Hyvä kuulla, että täällä mennään enemmän mielenkiintoiseen kuin johonkin muuhun suuntaan. :D
   -ihminen

   Poista
 2. Samat sanat kuin yllä! Upea peppukuva ja seurattu ollaan jo pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penasta on yleensä kovin haastavaa saada muuta kuin peppu- tai kielikuvia. :D

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Yritetään vastailla viikonloppuna, pitää oikein miettiä mikä oli alkusysäys blogille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan. Vähän mietin, että kun ootte niin vähän aikaa vasta blogannu, että kannattaako haastaa, mutta sitten aattelin, että kun kuitenkin kommenttia on tullut jo pitkään niin eiköhän sieltä hyvä tarina irtoa kuitenkin. :D

   Poista
 4. Kiitos itsellesi! Pena on ihana ja blogi kans. Ei uskoisi että kissa osaa kirjoittaa näin näppärästi. Mut kissat, aina ne yllättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pena on kyllä parempi kirjoittaja kuin mä, joten hän saa jatkossakin pitää paikkansa pääasiallisena kirjurina täällä. :D

   Poista
 5. Ihana tarina! Harvemmin olen päässyt seuraamaan blogia ihan sen alusta asti ja teidän blogi vei heti mennessään! :) Ihana seurata tulevan kissanomistajan odotusta ja mietteitä ja sitten päästä seuraamaan kisun elämää ihan sen kotiutumisesta asti! Onnea kovasti vuosipäivän johdosta!! :)

  Mitesmites, houkuttaisiko ottaa Penalle kaveriksi siskon lapsi? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On tosi kiva, että edelleen on aktiivisina seuraajina niitä, jotka silloin reilu vuosi sitten on mukaan hypänneet, ilman jatkuvaa kiinnostusta ei varmaan jaksais kirjoitella.

   Arvaa vaan paljonko houkuttais... Mut vielä enemmän houkuttais löytää Penalle daami ja saada seuraksi Penan oma lapsi. :D

   Poista
 6. Penan touhuja on kyllä hauska seurata. Seurasin pitkään anonyyminä muutamaa blogia, ja tää blogi oli yksi niistä. Pena on aikamoinen vitsiniekka. Ja kaiken lisäksi vielä komeakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pena vähän punastelee tossa kun komeeks kehutaan. :)
   -ihminen

   Poista
 7. Kiva että aloititte. Pena on mainio kaveri:)

  VastaaPoista
 8. Mekin aloitettiin teidän seuraaminen (ainakin salaa) jo ennen Penan kotinmuuttoa ! Mun kaveri pitää ruokablogiaan kaksikielisenä ja siihen menee kyllä ihan kivasti aikaa ;)

  VastaaPoista
 9. Mä muistan kun alettiin lukemaan sun blogia ja mun mielestä Pena oli vaan nin hauska nimi, hihi! Kiva kun alotitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tota voinu miksikään muuks kutsua ku Penaksi, se on vaan niin Pena. :)

   Poista
 10. Hei Pena!
  olen jo muutaman kerran käynyt blogillasi ja nyt on aikomus kirjoittaa. Ihanko totta on asia tuosta kaikkien uusien pesien merkkaamisesta. Harmi jos näin on.
  Meillä oli joskus ihana Harmo-kissa, pieni manx pentu ja Harmo ei sitten millään tahtonut oppia sellaista asiaa kuin: ei saa pissiä vääriin paikkoihin.
  Silloiset kissaystäväni neuvoivat näin: laita herkullista kissanruokaa tarjolle paikalle jonne et halua kissan pissaavan. Tämä neuvo tepsi meillä ja Harmo oppi oikeille tavoille eli ei pissaillut meidän sänkyyn. Tämä on tällainen kotikonsti ja en osaa yhtään sanoa vieläkö ohje tepsii nykykissoihin.
  Tsemppiä Pena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Molley!
   Pitäähän ne pesät merkata, että tietää kenen ne on!
   -Pena

   Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan Molley!
   Noi Penan merkit on onneks enimmäkseen ihan vaan sellasia pari tippaa sinne sun tänne hutasuja, mutta molemmat pedit, mitkä oon nyt ostanu tässä ihan lähiaikoina, sai oikein kunnon kasteen heti alkuunsa - sen jälkeen on tilanne noidenkin suhteen rauhoittunut, mutta ei niissä nukkua voi vaikka on pesty, joten menivät jo kaappiin odottelemaan kuivempia aikoja. :)
   Ruokatemppu vois ehkä toimia jos toi suostuis jotain syömään... Poitsulla on nyt joku isompi hormonimyrsky menossa eikä tahdo oikein mikään maistua ja nukkumaankaan ei oikein ehdi. Tänään on ollut hiukkasen rauhallisempaa, joten eiköhän tää tästä taas tasaannu vähäks aikaa.
   -ihminen

   Poista
 11. Onneksi olkoon Penan vuosipäivästä, nopeastipas vuosi onkin huiskahtanut ja Pena kasvanut niin komeaksi kolliksi! Mekin seurailtiin sieltä alusta alkaen Penan kasvamista ja kotiutumista. Ja jatkossakin seurataan näitä hauskoja tarinoita - Pena on vauhdikas kaveri :-),peppukuvakin todistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aika on tosiaan mennyt nopeesti, ei meinaa millään ymmärtää, että toi on ollu tossa jo yli vuoden mun seurana. Vastahan se eilen oli sellanen pieni pallero mikä mahtu tyynylle nukkumaan ilman, että ite piti siirtyä pois. :)
   Kiva kun ootte jaksanu ja jaksatte jatkossakin seurata meidän höpinöitä. :)

   Poista
 12. Kiva lukea tämän haasteen vastauksia, kun ollaan vasta löydetty monta upeaa blogia: päästään heti ainakin melkein kärryille!
  Penalla on kyllä hulvattomia juttuja (ja komea perä)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teille ei oo vielä haastetta mistään puskettu niin tästä voi sellasen halutessaan napata. :)
   Pena on sellanen pikkuhupiukko. :)

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)