28.11.2015

Näyttäytymiskelvoton

Mä olin tänään taas näyttäytymässä. Oli mälsää ja ihminen on vieläki ihan ärrinmurrin. Joidenkin mielestä ei pitäs olla, mut ihminen sanoo, että siinä ei oo mitään väärää jos ottaa koppaan ja myös antaa sen näkyä. Tulee kuulemma sisuskalut kipeeks jos patoaa harmistuksen jonnekin sisälle.
Me päästiin aamulla yhden kivan tädin kyydillä sinne näyttäytymispaikalle. Siellä ihminen laitto mun häkin kuntoon ja mut häkkiin. Hetkeks jäin yksin ku ihminen meni hakee mulle vettä ja sillä aikaa mä kerroin naapureille oikein tehokkaalla sylkisähinällä mitä mieltä niistä olin, naapuri laitto välipahvit niin, että en nähny niiden puolelle.
Mun näyttäytymisvuoro oli toisena ja meinattiin jo ihan kyllästyy oottelee kun se tuomari sitä yhtä tosi nättii poitsuu siinä tuomaroi, mut tuli se mun vuorokin sitte. Mussa ei sitte sen tuomarin mielestä ollu oikein mitään hyvää ja ihminenkin oli sen mielestä ihan pässi ja kaikki sen tuomarikollegat myös. Mun pää oli muuten hyvä, mutta ei oikein oikeen mallinen, melkein vaan. Mun silmät oli vihreet, eiku ruskeet, eiku keltaset, tai siis ei oikein minkään väriset ja sitte ne on ihan väärän muotoset. Häntä on liian pitkä, mutta hyvän muotoinen. Korvat on hyvät, niissä ei ollu moitittavaa, ei edes mun korvakarvat. Turkki oli hyvässä kunnossa ja ticking erinomainen näin nuorelle pojalle, vanhemmilla kuulemma vasta pitäs olla sen näkönen turkki ku mulla on. Karva on liian lyhyt, eiku siis pitkä, eli ei nyt tiiä kumpi, arvostelusetelissä lukee pitkä, mutta tuomari sano, että lyhyt. Sitten se pongas sen minkä ihminen tietää mulla aina olleen, mutta jota ihminen ei oo vakavasti ottanut kun ei siitä oo kukaan muu mitään sanonu - jep, mulla on ihan pieni valkonen läntti tossa kaulan ja rintamuksen välimaastossa. Tää pieni valkoinen läntti aiheutti sen, että ihminen sai haukut, ei pitäs näyttelyttää kissaa, jossa on tollanen vika ja sitte se tuomari haukku kaikki ne tuomarit, jotka on mulle aiemmin antanu sertejä - ei voi antaa sertiä jos on tollanen vika ja siks mä en sen mielestä oo oikeesti mikään herkkusieni. Ei voi olla herkkusieni jos on tollanen vika. Sitten kun se oli siinä aikansa ihmetelly ja aiheuttanu ihmiselle kurjaa oloa, se haki vielä toisen tuomarin ja se toinen jo kaukaa huuteli, että 'joo, on siinä medaljongi' ja sitte ne siinä ihmetteli vielä sitä, että miten mä voin olla herkkusieni ku oon tolleen viallinen.
Ihminen siinä katteli ja ihmetteli ja ihmettelee vähän vieläkin. Jos toi mun pieni valkonen läntti on noin paha asia, niin miks meille ei oo kukaan siitä aikasemmin sanonu? Miks niitä sertejä on annettu jos se on noin kauhee asia? Ehkä ne muut tuomarit on ollu silmälääkärin tarpeessa tai taitamattomia.
Tässä mä haaveilen vapaudesta. Tai että pääsis
ees kotiin jo. Tässä ei näy ne väärät valkoset.
Mä joudun huomenna vielä näyttäytymään, mutta sitte mä jään eläkkeelle tai ainaki pitkälle tauolle. Ihminen totes, että mä olin niin hermona tänään sitte ku ihmisiä ja kissoja lamppas siinä häkin vieressä, ettei enää viitsi, ei halua kiusata mua enempää. Ja vaikutti siihen vähän noi valkoset karvatki, ei se haluu toistakertaa joutua parin karvan takia haukuttavaksi.

Mut hei, ei nää blogimaailman kissat kaikki ihan viallisia oo, Viktorilla tais mennä aika hyvin jos oikein siitä arvostelusetelistä bongattiin tuloksia... Ehkä ne kertoo blogissa jossain vaiheessa. Ja nähtiin me Viggobatman myös, eikä hänelläkään kovin huonosti tainnu mennä, vaikka hännässä meinaskin olla vikaa, mutta ei sitte ollutkaan...

Hauskaa iltaa kaikille sanoo Pena, jolla on liikaa valkoisia karvoja.

20 kommenttia:

 1. Pena! Nää on nyt niitä ihmisten hapatuksia. Ei pidä uskoa. Sä oot täydellinen! Terveisin, eräs jonka maailman toiseksi kiltein kissa on hyllytetty näyttelystä agressiivisen käytöksen takia.

  VastaaPoista
 2. Meidän mami oli kattomassa sua siellä näytelmissä tänään ja voi todistaa, että sä oot Täydellinen! Se tuomari on ihan tyhmä ja se sun arvostelu oli joku vitsi.
  Huomenna on uusi päivä ja tuomari!

  VastaaPoista
 3. No mutta! Medaljongithan on tosi tosii arvokkaita! Musta sinä olet komea ja just oikean näköinen! - Pepsi

  VastaaPoista
 4. Ihan hölmö tuomari, kun noin ilkee oli! Älä välitä, sä oot tosi komee poika! :)

  Viktorilla meni juu ihan kivasti, tuomari tykkäs kovasti mutta paneeliin ei tällä kertaa päästy.

  VastaaPoista
 5. Eipä ollut kummoinen tuomari kun noin joutui arpomaan ja muita tuomareita arvosteli. Ehkä vaan esitti omia mielipiteitään eikä nähnyt loppu kissaa kolmen valkoisen karvan takaa. Jospa huominen tuomari näkee paremmin, ainakin olisi ammattilainen kuten aiemmat. Häntä pystyyn ja eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, tiesikö se tuomari sitten oikein mistään mitään?? Mutta tiiätkö mitä, sun ihmiselle sä oot varmasti ihan just täydellinen, oli valkosia karvoja leuan alla tai ei!

  VastaaPoista
 7. Onpas tyhmää nostaa moinen haloo parin karvan takia. Mutta me kissat ollaan kaikki täydellisii just sellasina ku ollaan, ei siihe tarvita mitään tuomaria sitä kertomaan!
  - Pöpö

  VastaaPoista
 8. No jopas on epäjohdonmukaista toimintaa. Laskee koko näyttelyttämisen uskottavuutta, jos tuomareilla voi olla noin erilaisia mielipiteitä. Ihmistä ottaa päästä kyllä syystäkin.

  Pena, oot tosi komea kissa. Älä anna yhden tuomarin sanojen lannistaa, kun me kaikki muut ollaan ihan eri mieltä :)

  VastaaPoista
 9. Vika???? Viallinen??!! Et oo. Ihmiset on viallisia kun vaahtoovat tuommoisesta! Älä mee tyhmiin näytelmiin! Meitäkin vaan kehutaan koko ajan, ko pysytellään kotona. Ollaan kuulemma tosi söpöjä jne. Ei oltais tuomitsijoiden mielestä. Ei mennäkään, pahaa mieltä saamaan. Jokainen on kotona täydellinen!

  Terv.
  Ilona ja Zetor

  VastaaPoista
 10. Voi Pena, kyllä sinä olet ihan hyvä ja kaunis kissapoika. Huominen päivä on varmasti ihan toisenlainen ja tuomari osaa katsoa kokonaisuutta eikä vain muutamaan valkoiseen karvaan. Tsemppiä, kokemuksesta sanon, että joskus tuntuu näissä näytelmissä tulevan lunta tupaan ja jäitä porstuaan ja sitten taas asiat ovat ihan ok.
  Kerran kauan sitten juuri Turun näyttelyssä meidän Malla-kissa joutui huonotuulisen tuomarin pöydälle ja tuomari huonotuulisena arvosteli Malla-tytön poikakissana. Siinäpä minulle aluksi nousi patti otsaan, mutta sitten nauroin, että siitä vain.....

  VastaaPoista
 11. Pena, sähän tiedät että ihmiset on ja ei ne voi sille mitään. Kuka vaan näkee, että sussa ei ole mitään vikaa - sähän olet kissa hitto vieköön !

  Tsemppiä Penan ihmiselle, itse olisin varmaan pillittänyt ja raivonnut sille tuomarille kovaan ääneen ;)

  VastaaPoista
 12. Harmi, että sait tuollaisen löylytyksen, siitä jäi epäilemättä paha mieli. Tuomari olisi voinut todellakin hoitaa tilanteen paremmin, kertomasi toiminta oli hyvin epäasiallista. Tuomarin sanoista huolimatta Pena on teidän silmissä kuitenkin aivan yhtä rakas ja kaunis kuin aina ennenkin.
  Kissanäyttelyissä tuomareiden pitäisi seurata rotustandardia ja abysomppujen standardissa lukee, että medaljonki on sertin eväävä virhe. Medaljonki on kuitenkin harvinainen eikä medaljongillisia kissoja yleensä tuoda näyttelyihin. Useimmat tuomarit eivät siis ikinä ole nähneet abysomppua, jolla on medaljonki eikä sitä siksi osata aina edes katsoa eikä tiedetä minkälainen se todellisuudessa on. Tuomaroinnin pitäisi olla tasalaatuista ja -puolista, mutta voin kokemuksesta kertoa, että asia ei valitettavasti aina ole kuitenkaan näin.
  Penassa ei ole yhtään mitään vikaa, sillä on vain standardin mukaan pieni kauneusvirhe ja valitettavasti se tuli esiin näin kurjalla tavalla. Itsellekin tuli paha mieli ja rupesi vihastuttamaan, kun tuomari hoiti asian tuolla tavalla. Onneksi tärkeämpää on se, että kissa on rakas omistajalleen ja kotona on hyvä olla.

  VastaaPoista
 13. Pyh ja pah! Oot Pena komea kollipoka eikä oo sun tai sun ihmisen vika, jos tuomarit ei osaa käyttäytyä tai arvioida. Nih. Alex

  VastaaPoista
 14. Eipä tuosta ihmeemmin kannata järkyttyä. Jokaisen naamasta löytyy sen verran näppyä, että siitä voi hiean huomauttaa. Ne on omituisia joskus, nuo vaatimukset ulkonäön suhteen. Onneksi loistokas näyttelyura on vain sivosa elämässä. Oman Ihmisen liikkeellä pitäminen on kuitenkin kissan päätehtävä, josta kuulopuheen mukaan olet ansainnut kiitettävän. Ja kyllä se, että tykkämistä riittää, on kuitenkin tärkein asia. Toivotaan, ettei tämän päivän tuomarilla ole ripulimgreenikutinapäivä.

  VastaaPoista
 15. No se oli vaan yhden tuomarin mielipide. Moni muu tuomari on ollut eri mieltä. Pena on herkkusienensä ansainnut. Komea ihana Pena. <3

  VastaaPoista
 16. Pena ei sussa oo mitään vikaa vaikka vähän valkosta karvaa oiskin, tyhmä ja ilkeä tuomari :( Mullakin on "vika" mun leuassa mut mulle on sanottu et se on vaan söpö eikä yhtään huono juttu eli sunkin vaaleet karvat on vaan söpöjä!! <3 -Cocopops

  VastaaPoista
 17. Hyvin sä vedät, ja oot ainakin meiän mielestä tosi komee! Älä välitä yhdestä pahapäisestä ihmisestä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 18. Johas oli tosi kurjaa käytöstä tuomarilta, piti oikein hakea tuomaritoveri arvostelemaan myös ihan kuin oma kärkäs arvostelu ei olisi riittänyt ja asia tullut selväksi. :( Pena on hyvin komea poitsu, olipa tuomari asiasta mitä mieltä tahansa. ♥

  VastaaPoista
 19. Tulipa paha mieli sun puolesta! Onneksi kissat on todellisuudessa (melkein) aina täydellisiä!

  VastaaPoista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)