30.1.2016

Kissansilmä sairastaa

Eilen aamulla kun heräsin, mun simmu oli vähän hassu, mutta kyllä se siitä sitten aukes. Vähän mä siristelin sitä simmua koko päivän ja sitten alkoi luomi turvota. Tässä vaiheessa ihminen kyseli kokeneemmilta kissaihmisiltä, että mennäänkö lekurille vai oisko jotain kotikonstia mitä kannattais kokeilla kun silmästä ei kuitenkaan tullut kuin vähän kirkasta lientä pitkin poskea. Ohjeeksi ihminen sai putsata silmää keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä ja teki niin, annoin ihan kiltisti tehdä, kun se teki niin hyvää. Vähän aikaa sitten näyttikin ihan hyvältä, turvotus lähti laskemaan ja menin nukkumaan. Päikkäreiltä mä sitte heräsin naama tämän näköisenä ja hinkkasin silmää tassulla raivokkaasti.
Jos ny vähän on simmu turpeena, ni pitääkö heti ahdistella sen kameran kanssa!
Tässä kohtaa ihminen teki jo päätelmän, että pitää lähteä lekurille ja otti vielä varmistuksen ajatukselleen niiltä kokeneemmilta, kokeneemmat sanoi, että tuo hinkuttaminen saattaa tehdä pahaa jälkeä silmässä ja käskivät estämään moiset puuhat. En joutunut pakkopaitaan, mutta jatkuvan valvonnan alle kuitenkin.
Ihminen sitten soitti ensin sinne lekuriin missä Pena on käynyt, mutta siellä oli ihan täyttä jo ja neuvoivat soittamaan jollekin ihmeen päivystävälle. Sinne päivystävälle saatiin aika ilta kasilta ja kuskiksi hommattiin ihmisen isukki. Autossa oli jännää, mutta ihmisen sylissä matka meni maisemia katsoessa ja unohdin ohjeistuksenkin kokonaan vaikka Pena on sanonut, että autossa pitää aina huutaa lujaa ohjeita.
Lekurilla oli menossa hätäleikkaus ja toinen alkamassa, joten jouduttiin odottamaan tooooosi pitkään ennen kuin päästiin lekurin pöydälle ja meinattiin jo koko porukka kyllästyä koko touhuun. Onneks tyyppi ilmesty myös sinne lekurille, niin oli hyvän hajunen syli, jossa nukkua.
Lekuri laitto silmään tippoja ja käänteli luomia, ei löytynyt haavoja, vähän tulehdusta. Lekuri epäili kaikenlaista ikävää, mutta diagnoosina on 'todennäköisesti silmän ulkopuoleinen isku' ja lääkkeeksi kamalia silmätippoja 4 kertaa päivässä 10 päivän ajan. Vähän mä malliksi rimpuilen kun ihminen laittaa tippoja, mutta annan kuitenki laittaa, ku sitte on mukavampi olla kuin ilman niitä. Hintaa tälle hommalle tuli 145,59€ ja ihminen pyysi, että jatkossa sitten sairastuisin vaan päivällä, että ei tarvis maksaa päivystyslisää. Tosta summasta tulee varmaan vakuutusyhtiöltä onneks pientä hyvitystä vielä. Jonkin ihmisen haaveileman jutun tää siirsi kuulemma taas myöhemmäksi, mutta se sano vaan, että parempi tarkastettu silmä ja lääkkeet, kuin rikki hangattu silmä ja loppuelämän kiusa.

Hauskaa lauantai-iltaa kaikille sanoo Punkku, jonka käytöksestä ei yhtään arvaisi, että silmässä on jotain vialla.

28 kommenttia:

 1. Voi Punkku on saanut Penalta turpiin! Raukka pieni! Hyvä että oli vain "pikku juttu". Tuo silmä näyttää kyllä vähän hassulta.

  VastaaPoista
 2. Oho! Lekurit.. ihmiset.. Minulla on ollut pari kertaa silmä vähän tuolleen pipinä. Yleensä tuulessa olon jälkeen esim mökkireissulta palattuani, mutta sinä tuskin olet ollut tuulessa Punkku? Kyllä se siitä paranee! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ollu tuulessa, mut ihminen kyl mietti, että tää on voinu tulla siitäkin, kun tykkään pestä silmiä vesihanan alla kun ihminen yrittää vaikka tiskata. On se jo paljon parempi, toivottavasti kohta kokonaan hyvä.
   -Punkku

   Poista
 3. No pojat, ei saa painia niin kovaa että tulee pipi! Mutta hyvä kun saitte tippoja ja annat ihmisen laittaa niitä kiltisti. Kohta simmu on entisellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kuullu, että jos on kiltti, voi saada ylimääräsiä herkkuja. Siks mä annan kiltisti laittaa tippoja. Ei oo kyl kauheesti herkkuja näkyny.
   -Punkku

   Poista
 4. Voi pientä! Toivottavasti simmu lähtee nyt paranemaan.,.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt näyttää siltä, että parempaan suuntaan ollaan menossa. Tänään ei enää ollut aamullakaan yhtään turvoksissa.

   Poista
 5. Voi kurjuus :/ Mutta ne tipat tekee hyvää, silmä on pian entistä ehompi! Ei saa sitte Punkku raapia sitä silmää, jos siihen alkaa kuitenki muodostua joku kutittava rupi, mää tiiän.. -Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä hoksasin aika nopeesti tulee parempi olo ku antaa ton vaan laittaa niit tippoja, mut ihan pikkasen vaan malliks kuitenki kiemurtelen, ettei ny ihan liian helpolla pääse. :)
   Hui tollanen rupi kuulostaa ikävältä! Onneks ei oo tarvinnu raapia.
   -Punkku

   Poista
 6. Voi että. :/ Paranemisia ja tsemppiä tippojen laittoon molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tipat menee niin helposti, että oon ihan imeissäni ku jotenkin olin varautunu siihen, että täällä ärräpäät ja veri lentää neljä kertaa päivässä täysillä... :D

   Poista
 7. Loppu hyvin kaikki hyvin, hei joo! Et saanu edes kuuppaa. Äh no eihän mikään lääkintä kivaa oo - itelläkin oli silmäong viime kesänä - mut kuuppatötterö... sitä kannattaa varoo!

  terv
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen siellä ku ooteltiin puhu, että voi olla, että tulee sellanen kuuppatötterö, kuulosti niin kamalalta, että toivoin oikein kovasti, ettei tuu. Tais toive osuu kohdilleen.
   -Punkku

   Poista
 8. Voi ei sullekkin ne työntää noita kidutustippoja.. Mä niin tiedän miltä toi tuntuu kun just vähän aika sitten sain itekkin niitä ja jouduin olemaan töttä päässä. Toivottavasti sun silmä paranee yhtä nopeesti mitä mulla!!
  -Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki toi silmä tuntuu jo paremmalta, et eiköhän se ollu aika nopeesti hoidettu juttu.
   -Punkku

   Poista
 9. Lääkärissänhän on käytävä silloin kun tarvis on. Maksoi mitä maksoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Onneksi on jossain vaiheessa ollu vähän järki päässä ja pistäny säästötilille aina vähän just näitä tilanteita varten.

   Poista
 10. Toivottavasti Punkun silmä on jo paljon terveempi ja lääkitys on osunut kohdilleen. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo vaikuttaa olevan paljon paremmassa kunnossa, tänään ei ollut enää aamulla herätessä edes luomi turpeana.

   Poista
 11. Pikkukissa ja silmävaivat. Tulee omakohtaisia muistoja mieleen, vaikka meillä olikin aikanaan kyseessä silmätulehdus eikä ulkopuolinen isku. Paranemisia Punkulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikin Oivan silmätulehdus mieleen ensimmäisenä kun Punkku alkoi enemmän tuota silmää hinkutella. :)
   Punkku kiittää paranemistoivotuksista.

   Poista
 12. Voi pienen kissan pientä silmää. Onneksi nuo silmävaivat paranee ilmeisesti yleensä melko helposti ja hyvä, että Punkku sai vaivaansa hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa ainakin lupaavalta tuo silmän parantuminen, toivottavasti ei käänny pahempaan suuntaan missään vaiheessa.

   Poista
 13. Olipas hintava reissu, paljonko mahtoi olla päivystyslisä? Toivottavasti nuo hupaisat korvapulisongit säilyvät naamassasi vielä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katottiin tosta laskusta ihmisen kanssa, että päivystyslisä oli 26€ ja peruskäynti on veloitettu puolen tunnin mukaan vaikka oltiin lekurin kopissa korkeintaan vartti. Aulassa istuttiin pari tuntia, siitä eivät veloittaneet sentään.
   Ihminenki haluaa, että noi pulisongit säilyis ku on kuulemma niin hauskat.
   -Punkku

   Poista
 14. Meillä kävi samoin kesällä Kiiran ja Eemelin kanssa, kummallekin tuli toiseen silmään joku tulehdus johon sitten määrätyt silmätipat auttoivat. Kiiran kanssa oli kyllä tosi kurjaa, kun se yritti joka välissä hinkuttaa silmää ja sitten sitä sai olla koko ajan kieltämässä. Paranemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkun silmä näyttää jo ihan terveeltä, ei vuoda eikä oo luomet turpeana eli tästä ilmeisesti päästiin aika helpolla.

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)