28.2.2016

Kissanpoika kipeänä ja 365+1 days of their lives, part 8

Pena on kipeänä. Aamusta asti ripuloinut eikä ole syönyt. Päivällä kolmen paikkeilla Pena oksensi niin, että oli makuuhuoneessa seinälläkin kirkuvan keltaista oksennusnestettä. Oksun jälkeen Pena meni ihan oudoksi, istui paikallaan ja vapisi, silmät tuijotti toinen jonnekin ja toinen toisaalle, pupillit olivat keskenään eri kokoiset. Ihminen meni vähän paniikkiin ja pian se vei Penan mukanaan, kävivät lääkärissä. Lääkärissä Pena oli ollut ihan villi ja lääkäri ei meinannut millään saada tutkittua, mutta lopulta onnistui. Penan massussa ei tuntunut mitään erikoista ja verikokeet olivat ok, vähän vaan viittasivat siihen, että Pena on juonut liian vähän. Lääkäri oli laittanu Penalle piikillä jotain oksulääkettä ja antoi samaa tavaraa tabletteina kotiin ja lisäksi jotain sellaista maitohappotöhnää, jota Pena joutuu nyt syömään joka päivä. Niin ja viikkoon Pena ei saa syödä muuta kuin keitettyä kanaa, mä saan siis kaikki sydämet ja kielet. Jes! Jos Pena ei suostu syömään huomenna vielä illallakaan mitään, niin sitten se joutuu menemään uudelleen lekurille. Toivotaan, että ei joudu jos se tulee sieltä aina takas tollasena kiukkupussina kuin se nyt on, mä en uskalla mennä enää yhtään olkkariin ku heti Pena murisee mulle. Makaa vaan kiipeilypuussa karvat pystyssä ja ärisee, taitaa olla oikeesti kipeä.
Tässä sitte näitä viikon kuvia, ekana tän päivän kuva, joka nyt sitte on kännykkäräpsy lekurilasta, ihminen on vakaasti päättänyt, että tää on nyt sitte eka ja vika kännykkäräpsy tähän projektiin.
Tollanen keltanen side tuli Penalle siihen mistä leku otti verta.
Arvatkaas monta ihmistä tarvittiin, että onnistu verikokeen ottaminen? :)


"Höh, ihan tyhä lautanen!"
"Pena osaa syödä noista ihmekipoista tosi hyvin, mä en yhtään!"
"Mä täs vähän vaan söpöilen, sopiiko?"
"Lopeta toi ja tuu leikkimään!"


Keisari Punkku I
"Joko saa nukkua?"
Nätein meidän kolmesta huusista.

Mukavaa iltaa kaikille sanoo Ruhtinas Punkku ensimmäinen, joka pelkää olohuoneessa ärisevää Prinssiä. 

47 kommenttia:

 1. Voi Pena ♥ Toivotaan pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 2. Voi Pena, ei sillai saa sairastaa! Nyt pitää heti parantua, ettei Punkun tartte yksin syödä kaikkia sydämiä ja kieliä :) Tsemppiä ja paranemisia siis, puss ja kurrr ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurrr... Kyllä mä kohta jo oon ihan terve. Toivottavasti.
   -Pena

   Poista
 3. Voi Pena paljon paranemisia sinne ja toivottavasti ruoka alkaa maistumaan <3 Saiko pena ruokahalua kasvattavaa lääkettä? Meillä ollaan saatu aina sitä jos on ollut syömättömyyttä. Mun mielestä on aika hassua jos Pena ei sitä saanut :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoinvointilääke jo itsessään parantaa ruokahalua, kun ei oo etova olo jatkuvasti. Jadekin sai vaan mhb-tahnaa ja pahoinvointilääkkeen kun se ei syönyt tokson takia, ja niillä alkoi ruoka maistumaan. Oliko teillä sitten ihan jotain mirtatsapiinia (=ruokahalua stimuloiva/pahoinvointilääke) vai mitä, ihan mielenkiinnosta kyselen.. :)

   Poista
  2. Vielä ei ruoka herätä minkäänlaista reaktiota, mutta toivotaan... Ei saanu ruokahalua kasvattavaa lääkettä, enkä edes tajunnu, että sellaista vois olla. Aina oppii jotain uutta näköjään.

   Poista
  3. Meille on aina pahoinvointilääkkeeksi annettu Cereniaa ja ruokahaluun mirtazapinia samaan aikaan. En kyllä tajua miten masennuslääke saisi pahoinvoinnin pois? :0 Ystävän kissoille on oksenteluun myös aina annettu tuota Cereniaa. Mirtazapin on siitä hyvä, kun se saa kissan mielen virkeäksi ja ruoka alkaa maistumaan melkein heti ♥ Minkä nimisiä lääkkeitä Pena sai?

   Poista
  4. Ruokahalun paraneminen ja painon nousu on mirtatsapiinin yleisiä haittavaikutuksia ihmisellä. Kissoille tuota haittavaikutusta käytetään siis hyväksi. Masennuslääkkeitä käytetään vaikka mihin muuhunkin kuin vaan masennukseen, esimerkiksi juuri tuota mirtatsapiinia menee nykyään ihmisillä lähinnä unilääkkeeksi. :) Meillä oli kans Cerenia Jadella pahoinvointilääkkeenä.

   Poista
  5. Mä veikkaisin, että mirtatsapiini tulee siinä vaiheessa kyseeseen, jos ruokahalu on ollut kauan poissa / Cerenia ei yksin auta / ruokahaluttomuutta on useasti.. Ei siis ihan yksittäiseen tapaukseen välttämättä anneta heti ensimmäisenä, jos pelkästä perinteisestä pahoinvointilääkkeestä olisi apua. Tämä oli tosin ihan vain mutua. :)

   Poista
  6. Pena sai Cereniaa piikkinä lekurilla ja tabuina kotiin ja sen lisäks Enteromicroa tuubin.

   Poista
 4. Paranemisia Penalle! Maitohappobakteeritöhnä on pahan makusta, mutta se kyllä toimii, usko pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sopii vaan yrittää syöttää mulle sitä töhnää, en syö jos se on pahaa.
   -Pena

   Poista
 5. Paranemisia Pena! Punkku, kyllä se Pena siitä rauhoittuu, kunhan vähän paranee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä välitin teidän terkut Penalle, kuiskasin varovasti tosta olkkarin nurkalta. Toivottavasti se oikeesti rauhottuu pian!
   -Punkku

   Poista
 6. Voi Pena pieni :( Yritä parantua, että ei ihmisen tarvi olla huolissaan eikä Punkun pelätä sua. Me lähetetään sulle parantavia puskuja ja tassutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä ainaki yritän parantua, haisee niin pahalle toi keitetty kana, että en kyl koske. Sopis antaa jotain kunnon ruokaa vaan. Kiitti puskuista ja tassuista.
   -Pena

   Poista
 7. No voi kurjuuttu. :( Pikaista paranemista Penalle! Kurjia tommoset masuvaivat. Jacksonille määrättiin mirtazapinia vasta kun syömättömyyttä oli jatkunut useita päiviä. Vaikka syömättömyyden syy oli toki ihan täysin eri J:llä kuin P:llä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tää tästä. Pena herätti meidät tänään ennen viittä hirmuisella ulinalla, luulin, että kuolema tulee, mutta taisikin olla nälkä. Kolme noin kuutiosentin kokoista palaa keitettyä kanaa hän söi ja lähti sitten taas takaisin nukkumaan. Hengityksensä on oudon raskasta ja äänekästä, mutta naukumaääntä on riittänyt koko yöksi sen verran, että kauheesti ei o tarvinnu nukkua.

   Poista
 8. Voi Pena! Ja voi sitä huolen määrää. Toivotaan että Pena paranee pian ♥
  Penalle terkkuja että kanaa napaa vaan, meillä kun keitellään poikaselle kanaa on Myrsky kärppänä paikalla. (Ja saa tietysti osansa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoli on kyllä iso, mutta selvästi parempaan suuntaan on Penan olo jo mennyt. Muutama isompi pala keitettyä kanaa upposi jo eikä ole vielä tullut ulos kummastakaan päästä. :)

   Poista
 9. Oot sä kipeä? Höh! Toivottavasti se oli vain talviflunssa ja huomenna alkaa jo kevät ja silloin ei voi enää sairastaa talviflunssaa eihän? - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on joku talviflunssa vaan. Ihan syvältä olla kipeenä.
   -Pena

   Poista
 10. Hyvä, että oot jo sentään jotain saanut alas. Parane pian, Pena! <3

  VastaaPoista
 11. Voi Pena-parka! Kyllä varmasti hyppäs emännällä sydän kurkkuun. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on jo huomattavasti parempi, ruokaa on mennyt vähän ja vettäkin hiukkasen. Ihminen oli ihan varma, että mä teen kuolemaa kun olin näyttäny niin hurjalta outoine silmineni oksun jälkeen, mutta tässä mä vaan porskutan. :)
   -Pena

   Poista
 12. Voi harmi, paljon paranemisia Penalle <3 Toivottavasti olo paranee ja ruokahalu kohenee!

  PS. Ihana kangas muuten tuossa kissanpedissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on selvästi parempi ja ruokakin maistuu. Vielä ei ole ruokahalu ihan entisellään, mutta mä oisin tyytyväinen tähänkin tasoon - pääsen käymään keittiössä ilman, että siellä on heti hyeena ulvomassa jääkaappia. :D
   Mäkin tykkään tosta kankaasta, jossain näyttelyssä joltain kojulta tuon pesän ostin eikä oo kaduttanu. :)
   -ihminen

   Poista
 13. Voi Pena-parka. Vähän liian paljon eläinlääkärikäyntejä täällä kissalogistaniassa tällä hetkellä... :(

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää on kyllä ihan lällyä Ruusun reissuun verrattuna, mutta samaa mieltä ollaan, että liikaa käyntejä on.
   Olo on jo paljon parempi, ja luotetaan siihen, että suunta säilyy parempaan.
   -Pena ja ihminen sekä Punkku

   Poista
 14. Toivottavasti tänään tuntuu kuntosi jo paljon paremmalta ja jaksat olla ihan oma itsesi Pena Kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on jo parempi, mutta ihan oma itseni en vielä oo jaksanut olla. Kyllä tää tästä.
   -Pena

   Poista
 15. Voi reppanaa! Onneksi kommenteista päätellen vähän parempi olo jo. Toivottavasti jatkuu hyvään suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomattavasti parempi jo, toivottavasti ei tuu takapakkia.

   Poista
 16. Jospa se ois vaan jotain tosi vikkelästi ohimenevää ja Pena tulis taas nopeasti kuntoon! Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaavalta ainakin vaikuttaa, eli Pena on jo huomattavasti paremmassa kunnossa.

   Poista
 17. Voi ei, Pena-parka! :( Hmm, hyvä että verikokeet olivat ok. Nestehukka on ainakin semmonen ketale, että se saa elimistön ihan erroriin. :( Toivottavasti poitsu alkaa virkistymään ja taas nauttimaan ruoasta! Peukkuja ja rapsutuksia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aamuherätyksen perusteella olen sitä mieltä, että Pena on täysin toipunut. :D Hirviä konsertti tyynyn vieressä vähän ennen kuutta ja kun sain silmät vähän raolleen, tassulla näytetiin suuntaa ja sitten ravia keittiöön ulvomaan jääkaappia.
   Nestehukka taisi tässä tapauksessa olla seurausta ripuloinnista ja oskusta, molemmat kun poistavat tehokkaasti nesteitä elimistöstä.
   -ihminen

   Kiitti rapsuista!
   -Pena

   Poista
 18. Onneksi olo tuntuu olevan jo parempi. ♥ Tsemppiä meidän porukalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa jo ihan normaalilta, keittiöön pääsee vain hirveän säestyksen saattamana ja kaikki mikä edes etäisesti muistuttaa ruokaa, yritetään viedä käsistä. :)

   Poista
 19. Ihania uutisia! Penallee iso hali :)

  VastaaPoista
 20. Kauhee! Nyt vasta näin tään. Onneksi jo parempaan päin menossa. Ihan kamalaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan kauheeta, onneks vaikuttaa Pena olevan jo ihan entisellään. :D

   Poista
 21. Erikokoiset pupillit, hui! :( Ja muutenkin kuulostaa hurjalta ja kipeältä. Olipa kummallinen vahva reaktio johonkin. :/

  Ja Punkku, saat söpöillä sydämesi kyllyydestä, vaikka tuskin epäsöpöily edes onnistuisi vaikka yrittäisi. ;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todellakin HUI, luulin oikeesti, että Penalta lähtee henki. Oispa vaan kiva tietää mikä tuon aiheutti.
   -ihminen

   Okei, mä jatkan sitte söpönä olemista.
   -Punkku

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)