24.4.2017

Eläinystäväni-tapahtuma ja muut siinä sivussa

Lauantaina aamulla heräilin hirmuisen aikaisin suunnatakseni Helsinkiin. Innosta puhkuen lähdin matkaan ja pääsin perille. Kampista päätin mennä messukeskukseen raitiovaunulla, koska vaikutti kaikkein kätevimmältä vaihtoehdolta. Raitiovaunu oli 20 minuuttia myöhässä, ja jossain siinä Hakaniemen jälkeen käskettiin kaikki ulos, ja vaihtamaan takana tulevaan vaunuun. Muutaman pysäkin päästä näin tutun hahmon seisoskelevan pysäkillä, kyytiin nousi Ilonan ja Zetorin oma ihminen, sattumalta vieläpä juuri sen vaunun ovesta, jossa istuin, joten pääsimme vähän jutustelemaan jo ennen messuja (messuillahan heti sitten kadotimme toisemme). Vihdoin päästyämme perille messukeskukseen oli ensimmäinen ajatukseni "missä on se järkyttävä ihmismäärä, joka täällä viimeksi oli". Messuista kaikkiaan jäi tunne, että ihmisiä oli vähemmän kuin aiemmilla kerroillani vastaavassa tapahtumassa.
Messukeskuksessa ensin käynti lehdistötiloissa, vessassa ja sitten näinkin Tassulinnan emännän, joka johdatti minut käymään parilla parhaalla tiskillä nopeasti ennen varsinaisen kiertelyn alkua. Kun parhaat tiskit oli käyty nopeasti katsomassa olikin minun aika tavata varsinainen messuseurueeni, eli sukulais'lapsi' lapsineen.

Kissojen puoli alkaa tästä.
Aiemmilla messukerroilla järjestäjä on ollut eri, ja Eläinystäväni-tapahtumaa vastaava tapahtuma ollut mielestäni laajempi, laadukkaampi ja lämpimämpi.
Messujärjestäjä tietenkään ei voi vaikuttaa siihen, miten paljon kukakin haluaa messukävijöitä muistaa pienillä näytepusseilla ja esitteillä, mutta näitä oli Eläinystäväni-tapahtumassa todella vähän tarjolla, ja varmasti ainakin osittain esitteiden puuttumisen vuoksi näytteilleasettajista ei jäänyt ihan kauheasti muistiin nimiä. Muutamilla tiskeillä oli väsyneen näköisiä ihmisiä, jotka vastailivat aiheeseen liittyviin kysymyksiin jopa tylysti, tuli tunne, että häiritsen. Toisilla tiskeillä oltiin iloisia, ja vastaukset olivat hyviä, ja selvästi aiheesta tiedettiin kunnolla. Yhtenä esimerkkinä hyvästä asiakaspalvelusta haluan mainita Mushin tiskin, jossa kysymyksiini sain asiallisia vastauksia ja asiat päässäni selkenivät hyvin. Myös Royal Caninin tiskillä oli asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua sekä kissa- että koiraihmisille.

Haisunäätä, joka ystävällisenä ei suihkinut haisujaan ihmisten päälle.
Eläinystäväni-tapahtumassa pääsin silittelemään papukaijaa ja frettiä, sekä ihastelemaan haisunäätiä. Lisäksi näin paljon kissoja, ja joitakin pupuja. Varsinaisen kissanäyttelyn puolella en ihan niin paljon päässyt kiertelemään, kuin toiveissa oli, mutta hirmuisesti oli ihania kisuja paikalla. Koiranäyttely jäi oikeastaan kokonaan näkemättä, pari koiraa vain näin.Lapsimessuilla tungosta riitti.
Näissä kelpaa pikkuväen asustaa.

Lapsimessuilla kiertelimme aika paljon, sillä sukulais'lapsen' lapsi on vielä pieni, ja äitinsä innoissaan kaikesta mitä vauvamaailmaan kuuluu. Keräsimme heille ihan mukavan potin näytteitä kotiin mukaan, ja itselleni tarttui kätösiin 2 kuukauden ilmainen pätkä Viaplaytä. Lapsimessuilla tungosta oli mielestäni eniten, paikoitellen meinasi pakokauhu iskeä, mutta sieltä selvittiin kuitenkin Modelexpon puolelle, jossa hurmaannuimme nukkekodeista, niiden tarvikkeista sekä pienoismalleista, joita oli jos jonkinlaisia. Käsityöpuoli jäi harmillisesti väliin, johtui varmasti siinä kohtaa eniten jo messuväsymyksestä, olimmehan kulkeneet messuilla jo viitisen tuntia.

Tarvikkeita nukkekotiin. Kuulin, että ylävasemmalla näkyvät
matot on kudottu oikeilla kangaspuilla, sellaisilla, joilla tehdään ihan
oikeitakin mattoja!
Kävimme päivän mittaan myös Outlet-Expossa, joka oli tänä vuonna pettymys. Myyjiä oli mielestäni vähemmän, kuin vaikka viimeksi vastaavassa tapahtumassa, ja myyntipisteet olivat sekavasti aseteltuja. Myynnissä oli lähinnä kosmetiikkaa, nahkalaukkuja ja kolhiintuneita kenkiä sekä kirjoja. Säästin koko mukaan varaamani ostosbudjetin jonnekin toisaalle.

Vaipanvaihtopaikat suoraan edessä ja oikealla.
Kaikkiaan minulle jäi messuista hyvä fiilis, vaikka vähän petyin Eläinystäväni-tapahtuman tarjontaan ja henkeen. Lapsimessuille iso kiitos vaipanvaihtopisteestä, ei jouduttu jonottamaan ahtaaseen hoitohuoneeseen!
Kissanäyttelyn puolella oli edustettuna myös Somakiss ry,
joka on siis meidän rotuyhdistys.
Kiitos yhdistyksen tiskillä notkuneille, ja kissojaan esitelleille.

Suuri kiitos Messukeskuksen ihmisille bloggaajapassista, oli kiva päästä näkemään tämä tapahtuma, toivottavasti onnistuu seuraavallakin kerralla!

Sellaisia tuumasi ihminen, joka ei ehkä ikinä toivu messureissun tuottamasta väsymyksestä.

16 kommenttia:

 1. Ihmisellä meni eniten aikaa eläinmessujen puolella. Koirapuolellakin oli paljon nähtävää. Tosin siellä ei ollut ollenkaan tiettyjä suosikkirotuja. Oli odottanut, että kissanäyttelyssä olisi ollut enemmän osallistujia Ikäväkseen ei ehtinyt kädentaitomessuille ollenkaan, vaikka oli koko päivän paikalla. Lastenvaunuarmeija ja huutavat kakarat aiheuttivat kevyen paniikin pentujen osastolla, oman poikansa muualle passittanut seuralainen pakeni liukkaasti paikalta. Lounasbuffetissa viihtyivät pitkään. Mäkin sai ruokatuliaisia, joita en tietenkään syö. Mushilla väittivät kanankaulojen olevan kissojen superherkkua. Haluan fisua tai äyriäisiä.
  VastaaPoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanankaulat on namia! Kannattaa ottaa kunnolla kiinni ja rouskuttaa menemään. Nam.
   -Pena

   Poista
 2. Kiitos messutarinasta, pääsin vähän kurkistamaan siivelläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä jotain tunnelmaa/ideaa messuista sai irti. :)

   Poista
 3. No ei harmita, että en lähtenyt paikalle. Ei ollut toki tarkoituskaan, koska messut eivät ole oikein mun juttu, ainakaan ruuhkaiset messut.
  Kavereita olisi toki ollut kiva tavata, mutta pitää järjestää tapaamisia muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, harmi ku täällä kotinurkilla ei oo kissakahvilaa, vois kerran kuussa järkätä tapaamisen. :)

   Poista
 4. Hii, sait aika hyvin kulutettua aikaa. 10 pistettä ja papukaija merkki tuosta lapsimessujen lävitte kahlaamisesta! Mä en uskaltanu mennä sen muurin lävitte ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kai siellä menny enempiki aikaa, mutta nälkä ja jano oli sitte jo niin massiiviset, että ei vaan enää viitsiny. Lapsimessuillakin pääsi ihan hyvin kulkemaan, vaikka olikin varmasti ruuhkaisin osa koko tapahtumaa.

   Poista
 5. Hyvä rapsa. Mentiin siis eri reittejä - mä ryntäsin heti ekana Outlettiin että varmasti en väsy ennen sitä. Sitten vasta kissojen luo :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentiin kyllä ihan eri reittejä, jos ens kerralla osuis polut enempi samaan suuntaan. :)

   Poista
 6. No nyt ei ehkä enää harmita niin paljoa etten messuille pääsyt! Ei siellä kuulemma ollut edes susikoiria höh!

  VastaaPoista
 7. Toki harmi, ettei siellä ollut ihmisiä yhtä paljon kuin edellisinä vuosina, mutta helpottaa ehkä kuitenkin hieman sitä väsymystä. :D Äkkiä se aika menee kun kiertelee ja katselee! Kiva päästä taas lukemaan kokemuksia kun itselle noihin tapahtumiin on sen verran vaikea päästä mukaan täältä kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais kyllä joku järjestää teille pohjoisen ihmisillekin lemmikkimessut joskus! Aivan varmasti siellä riittäis kävijöitä, kun vaan tapahtuma ois sopivasti mitoitettu.

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)