3.4.2017

Ruokajuttuja

Tammikuun loppupuolella me kirjoitettiin Mush Barfille, ja kysyttiin mistä niiden uutta Vaisto Cat sikanauta-pullaa saa täällä meillä päin ostaa, kun tohon meidän lähikauppaan ei oo sitä tullu ollenkaan. Siinä kirjottaessa tuli mieleen, että kysytäänpä rohkeasti, jos vaikka arvostelua vastaan sais lahjakorttia, ja ilo oli suuri, kun lahjakortti luvattiin! Meni päivä tai pari ja lahjakortti, tai siis kolme lahjakorttia, saapui. Suuri kiitos näistä!
Yhden sijasta kolme, suuri kiitos isosta kasasta sapuskaa!
(kännykällä kiireessä napsaistu otos, vähän tuo salaman heijaste
käy simmuun, sorry.)

Lahjakorteilla haettiin pussi jokaista Vaisto Cat makua, ja kaikki maistuvat todella hyvin. Meidän suosikki on se pinkki pussi, mutta ei värin takia, vaan siksi, että maku vaan on niin herkullinen.
Valkea nauta-sika, pinkki kana-possu ja keltainen kana-nauta.
Näistä meidän suosikki tuo pinkki keskellä, vasemmalla uutuusmaku nauta-sika, joka taitaa olla yksi
harvoista valmisraakaruuista, joissa ei ole kanaa, sopii siis myös siipikarja-allergisille. Keltainen kana-nauta sopii koostumuksensa puolesta myös pennuille.
Kaikki nämä ruuat ovat hyviä, maistuvat herkulliselle ja koostumus on vähän kaikille sopiva; niille, jotka tykkää mössöstä, voi sulaneen pallon helposti mössätä kippoon, ja niille, jotka tykkää isommista paloista, voi pallon jättää vaikka kokonaiseksi ja hieman kohmeiseksi, niin on hampailla kunnolla hommaa. Pena tykkää mössöstä, ja mulle on ihan yks lysti, kunhan on ruokaa, että ei tarvi syödä kaikkee kummallista herkkua.

Mitä ihminen sitten on mieltä näistä ruuista? No, ihminen arvostaa ruokinnan helppoutta, ja sitä, että nämä ovat täysravintoa, eli ei ole vitamiinirumbaa harrastettavana, ellei sitten itse väkisin halua varmistaa vitamiinien tarpeellista määrää pienellä annoksella lisäravinteita. Uusi, nautasika, on ihmisen mielestä ihanan kiinteää ja tasakokoista pullaa, kun taas kanapossu ja kananauta, ovat vähän höttöisempää ja varsinkin meidän suosikki kanapossu tuppaa olemaan vähän epätasaisemman kokoista pullaa, välillä joukossa on ihan pieniä paloja, ja toisinaan taas vähän isompia pullia. Jos kissalla on taipumusta ylipainoon, näillä ruuilla on helppo lähteä pudottamaan painoa, Pena on laihtunut jonkin verran sen jälkeen, kun siirryttiin pelkästään näihin Vaisto-pulliin ja toiveissa on seuraavan vuoden aikana saada Pena takaisin bikinikuntoon. Hyi ihmistä, kun on antanut Penan syödä liikaa! Näistä vähiten rasvaa on onneksi juurikin tuossa meidän suosikissa, kanapossussa, joten sillä mennään toistaiseksi, jotta ei lähtis toi Pena uudelleen paisumaan palloksi. 

Lisätietoa näistä löytyy näistä linkeistä:

Minkälaisista ruuista te tykkäätte? Ootteko maistaneet näitä, tai aiotteko maistaa nyt, kun ootte niistä lukeneet täällä?
Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille toivottaa Punkku, joka ihmettelee mihin ihminen on laittanu ne kahdeksan kuvaa, joiden piti tulla tähän juttuun mukaan.

20 kommenttia:

 1. Me ei olla koskaan maistettu tuollaisia pullia, kun täällä ei sellaisia oo. Siistiä että saitte toimia maistajina! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut jos teidän ihminen tekis teille ite pullia! Me on kuultu, että ihmiset tekee toisilleen joissakin kodeissa sellasia lihapullia, ni vois hyvin tehdä teillekin muutaman.
   -Pena

   Poista
 2. Me tykätään kans eniten tosta pinkistä pussista, tai siis pussin sisällöstä, vaikka on sitä pussiakin kiva pureskella.

  Kakaratkin tykkäs enemmän punasesta, vaikka mukamas keltanen olis niille ollu se sopivin vaihtoehto.
  t. Katla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä pussiiki on tosi kiva pureskella, mut aina ihminen ottaa sen heti pois. Mälsää.
   -Punkku

   Poista
 3. Meiltä löytyy itseasiassa kaksi pussia tuota pinkkiä mallia tuolta pakastimesta, kun emäntä innostui niitä taas ostamaan. Täytyykin muistuttaa sitä, että vois vaikka antaa niitä jo viimeinkin meille!

  VastaaPoista
 4. Meidän pitäisi kyllä kokeilla näitä. Tuo pinkki voisi jopa upota näille neiti nirppanokille 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin joskus teidän jämät, ku ei teillä kelvannu. Ei kyllä muisteta enää oliko pinkki vai keltainen.
   -P&P

   Poista
 5. Meillä nämä on olleet iso hitti. Pitäisi käyttää Riiviöiden ruokinnassa enemmänkin.

  VastaaPoista
 6. Meillä on ollut suunnitteilla kokeilla näitä, mutta en ole saanut aikaiseksi katsottua mistä noita löytyy lähimpänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, ei niitä kaikki suostu syömään, mutta sitähän ei tiiä ennen ku kkokeilee.
   -ihminen

   Poista
 7. Hei, noi on jotain mitä me olla ikinä maistettu. Mistä näitä saa ostaa?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on eläinkauppakamaa. Teidän kannattaa sanoo teidän ihmiselle, että menee noista linkeistä tonne sivuille, niin siellä on sellanen joku mistä näkee ne kaupat, joista näitä saa.
   -Pena

   Poista
 8. Täällä ei pullat maistu ei sitten kummallekkaan :D

  VastaaPoista
 9. Nauta-sikaa tullaan testaamaan täälläkin, kunhan pääsen eläinkauppaan. Kanaruuat eivät nappaa yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meidän nurkilla on tuota nauta-sikaa todella huonosti saatavilla, eli kannattaa tarkastaa kaupasta etukäteen tuo saatavuus.

   Poista
 10. Nuo eivät harmillisesti ole täysravintoa, vaikka niin mainostavatkin. :/ Etenkin erittäin tärkeä D-vitamiini on kyseenalainen täyttyykö kunnolla edes luuston tarvitsema määrä, sillä noissa ei ole mitään varsinaista D-vitamiinin lähdettä mukana. Myös omega 3 tarvitaan muusta lähteestä mukaan ja siattomissa myös B-vitskut. Jos haluaa näitä ns. täysravintoja syöttää, niin Duo+ on parempi valinta. :) Erittäin tärkeä hammastyö jää tosin näistä uupumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen on epäilys ollut, ja siksipä on pojat vitamiineja näiden seurana saaneet. En kuitenkaan uskaltanut tekstissäni suoraan lähteä valmistajan väitettä kieltämäänkään, kun oikeasti en tiedä.
   Hampaista pidetään huolta harjaamalla.

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)