2.9.2017

Heissan allihuuppa!

Tääl me nyt ollaan, uudessa maassa ja uudessa kodissa. Vähän reilu viikko takana.
Me matkustettiin autossa ja laivassa. Autoon meillä oli ihan uus häkki, sinne mahduttiin molemmat hyvin, oli tilaa nukkua, istua ja seisoskella. Penska enimmäkseen nukku, mä hoidin tota vahtimispuolta enemmän. Välillä annoin tyypille myös ajo-ohjeita, mut ois se ilmanki osannu. Osas se omaan kotiinsa takaskin.
Laivalla penskaa pelotti ensin tosi paljon, mut mä otin tilan haltuun tosi hyvin. Kattokaa vaikka:
Penska ei ollu oikein tyytyväinen illalla eikä aamulla:
Laivalla me oltiin ihan keskenäänki hytissä ainaki kolme kertaa. Ekaks ku ihmiset meni syömään, ja sit ku ne meni kauppaan, ja sit vielä, kun ne kävi aamupalalla. Me saatiin syödä kaikki ateriat siellä hytissä.
Laivalla sit ku noi ihmiset meni nukkumaan, tyyppi yläpetiin ja ihminen alapetiin, penska villiinty. Penska veti ihan hirveet rallit, ja mun piti tietty hiukan kanssa osallistua. Tyyppi nukku kai meidän takia vähän huonosti, mut ihminen kuorsas ihan ku tavallisesti.
Laivalta matka sit jatku uuteen kotiin, tänne saavuttiin viikko sitten perjantaina, ja hyvin on viihdytty. Tiputelkkari on ihan mahti. Siitä näkyy vaikka mitä tipuja ja ihmisiä.
Vielä ihmisellä on vähän laatikoita purkamatta, mut ei kauheesti, suurin osa tavaroista on paikoillaan, ja tääl on ihan älyttömästi rallitilaa! Mahdutaan viilettämään ihan pää viidentenä jalkana ilman, että törmätään seiniin.
-Pena

Mä kerron kans yhen jutun! Meidän ekana päivänä täällä, mä sain ihan huippusaaliin! Eka yöperho, jonka oon ikinä nähny jäi mun tassuihin ja sit mä sain syödä sen! Se asui meidän kylppärissä, mut sen sukulaiset ei uskalla tulla sinne asumaan, ku nyt ne tietää, et tääl asuu ihan hirvee punanen peto! Oli se vaan herkullinen!
Kerron mä viel toisenkin. Olikohan meidän eka ilta täällä sen jälkeen, ku oltiin haikein mielin päästetty tyyppi lähtemään kotiin, ni meidän oveen koputettiin! Siellä oli pari sellasta pientä ihmistä, yks niistä puhu tätä tavallista kieltä ja toinen jotain sellasta ihmeellistä, josta ihminen sano, et se on sitä ruotsia. Me ei oltu yhtään paniikissa, kun oveen koputettiin, ja käytiin vähän kurkkaamassakin, et mitä sellanen koputtelu oli. Se, joka puhu tätä tavallista kieltä, on asunu tässä meitä ennen, ja se vaan halus tietää, et tykätäänkö me asua täällä.
Ja kerron mä viel kolmannenkin. Meil on käyny yks remppareiska monta kertaa, ja sit putkimiehiä kaks. Ja sellanen täti. Remppareiska on korjannu jotain pikkujuttuja, jotka on ollu vinossa, putkimiehet vaihto meille keittiöön paremman hanan ja se täti kävi katsomassa millasia vikoja meidän ihminen löysi täältä. Pian me saadaan myös ikkunoihin uudet sellaset jotku sälekaihtimet, ku vanhat on ihan solmussa. Niin ja meille laitettiin myös uus lukko. Nyt ei kukaan pääse vanhalla kadonneella avaimella tänne edes vahingossa.
Yhen kerron vielä... Penaa saattaa kyl nolottaa... Pena on merkannu meidän uutta kotia ihan kunnolla, ja sit se ölisee, ku joku kiimanen kolli. Ihminen ei ihan kauheesti tykkää, mut mun mielestä toi on aika hauskaa.
-Punkku

Me vaihdetaan meidän blogi täält bloggerista pian jonnekin pois, mut ensin ihmisen pitää löytää sellanen hyvä, jossa pääsee tekemään tarpeeks omia juttuja. Me kerrotaan täällä sitte, kun se homma on valmis. Siihen asti jatketaan täällä tavalliseen tapaan.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille toivottavat Pena ja Punkku, jotka tykkäävät uudesta tiputöllöstä ihan kamalasti.

18 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että siellä on tipuja! Mulla on monta kysymystä: Onks putkimies kivempi kuin täällä maassa? Mitkä näkymät sieltä laivajutusta oli; tipuja? Eikös yöperho ole eksoottisen makuista? - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne putkimiehet oli toooosi äänekkäitä, siellä maassa oli hiljaisempia. Laivajutusta ei ollu näkymiä, sieltä oli kaikki näkymät ostettu ennen, ku ihminen ehti ostoksille. Mälsää. Yöperho oli herkkua!
   -Punkku

   Poista
 2. Mehän tiedettiin, et teillä tulee oleen tosi kivaa ja pärjäätte hirmu hyvin. Ja kovasti teillä on jo tapahtunutkin! Joks te kohta puhutte ruåtsia? Hienoo että on hyvä tiputelkkari, se on tärkeetä. Eikä niitä seinii tarvii merkata, ne on teidän jo. Haha!

  terves
  Ilona ja Zetor

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me kyl puhuta, ihminen sano, että se oli eilen onnistunu kaupassa puhumaan sen verran sitä ruottia, et kaupan setä oli ymmärtäny mitä ihminen halus. Ei kyl uskota ihan varauksetta tota juttua.
   Tiputelkkari on kyl ihan paras mitä on tähän astisessa elämässä ollu, sais kaikilla olla näin hieno!
   Merkkailu nyt vaan on tärkeetä hommaa, varsinki ku täällä haisee koiruus ja vieras kissa!
   -Pena

   Poista
 3. Tosi hyvä että teidän muutto meni hyvin ja uusi kämppä on mahtava! Tuo tiputelkkari näyttää kyllä upealta, ikkunalauta ja kaikki. Ja vielä yöperhonenkin on saatu. Kaikki on suunniteltu ihan kissoja varten! Taitaa olla niin, ettei teiltä nyt puutu kuin Tyyppi ja naapurista Sofia ja Olga?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meiltä paljon puutu, kotikylän kaupoista ei saa oikein kunnon ruokaa, paitsi kanan sydämiä, mut kyllästyy niihin jos ei muuta syö. Onneks ihminen sai isot kasat muuta ruokaa jostain isommasta kylästä. Tyyppiä ja tytsyjä on kyl vähän ikävä.
   -P&P

   Poista
 4. On kyllä ihanaa, että teillä on siellä kivaa! Meillä on kyllä vähän ikävä, mutta onneksi on tää internetti ja muut nykyajan vempeleet, niin kuullaan ihan ajantasaista viestiä 😀
  Mami on jo katellut lento- ja juna-aikatauluja, mutta ei se ihan ens viikolla vielä oo tulossa kylään 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää joku interninetti on kyl hyvä! Onneks sellanen on olemassa.
   Ihminen sano, et tälleen syksyllä tääl kannattaa käydä sitte, ku on noi jotku tollaset syysmarkkinat. http://www.evenemangsfixarna.se/eds-marknad.html
   -P&P

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin! :) Kuulostaa tosi kivalta paikalta tuo ruåtsi: rallitilaa, mahtava tiputeevee ja ötököitä! Yöperhoset ON nannaa!! Onks Pena käyny pihalla, seki pitäis varmaan merkata? -Alfred

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tääl kivaa, ja ulkona tuoksut on herkut. Penska ei oo vielä päässy ulos, ku nyt vaan sataa ja sataa. En mä kauheesti ulkona merkannu, ja eilen ihminen löys sisällä mun viimeisenki merkkailupaikan, ni meni sekin huvi...
   -Pena

   Poista
 6. Hienostihan matkanne näyttää menneen. Mäkin voisin mieluusti asua jossain vähän etelämpänä. Ihminen ohjeistaa Penaa , että kertamerkkaus sisätiloihin sitten riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni reissu, eikä auta ihmisen ohjeistukset merkkausten määrästä. Onneks paikat pysyy suunnilleen samana, niin niissä voi pitää jotain sellaista, minkä merrkkaaminen ei niin haittaa. Ei me seinät ja lattiat pilalle, kun pääsee merkkailemaan "sallittuihin" paikkoihin. Ja ihmisen hermoille erittäin paljon helpompaa noin.

   Poista
 7. Voii miten jännittävää seikkailua uudessa maassa ja uudessa kodissa! Ei pitäs tulla tylsää :)

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa ja näyttää aivan mahtavalta kodilta! Ulkoilutilaakin näyttää olevan, jos sellaiseen innostutte. :) Ja aivan mahtavaa, että vuokraemännänkin kanssa menee hommat niin sanotusti putkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kyllä ainakin kissojen mielestä ihan huippupaikka, ihmistä saattaa vähän ahdistaa ihan ikkunan vieressä kulkevat ihmiset, mutta kaipa siihenkin tottuu. Ulkona on Penan kanssa käyty, mutta sitten alkoi monsuunisateet, tai jotain sen tapaista, ja Punkku on saanut sen takia olla toistaiseksi sisällä vaan.

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin teille kaikille :)

  VastaaPoista
 10. Mukava kuulla kuulumisia ja onnittelut uuteen kotiin!

  VastaaPoista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)