15.9.2017

IkkunarinsessaPena: Eiku mä haluun kertoo! Jooooooo!

ihminen: Rakkaani, anna mä kerron.

Pena: Eiku mä haluun! Anna mä kerron ihan aluks vähän, ja sä saat sit kertoo kans vähän.

ihminen: Okei, tehdään sitte niin, en mä jaksa tapella.Viikko sitten lauantaina meille tuli se, jolla on penskan kanssa samana päivänä synttärit, sen nimi on Mari. Se on tosi kiva, mutta ei antanu mulle juustoherkkuja! Sillä oli mukana sellasia juustoherkkuja, mut mä ja penska ei saatu syödä niitä! Oli kuulemma ihmisten herkkuja. Ne haisi niin herkulliselta juustolta, et oisin voinu syödä kaikki, mut se on niin ovela, et ei onnistunu. Ihminen ja toi Mari, istu keittiössä ja kikatti ihan hirveenä. Mä istuin ikkunalaudalla, ja penska pyöri ja hyöri ympärillä. Sit yhtäkkiä jossain vaiheessa mä sen näin! Se oli upea, ja jopa siitä ikkunan läpi siitä tuli sellaset tuoksut, että oli pakko pistää tanssiks siinä ikkunalaudalla. Se oli ihana ja kaunis. Mun Ikkunarinsessa.


-PenaTosiaan, kuten Pena jo sanoikin, tämä sai alkunsa viikko sitten lauantaina. Meidän ikkunan taakse ilmestyi häirikkö, kaunis ja upea sellainen, mutta ihmisen mielessä silti häirikkö. Tytöksi päättelen tämän häirikön ihan Penan käytöksen perusteella, ei sähinää eikä murinaa, vaan ihastunutta tanssahtelua ja mouruntaa. Pena on rakastunut, ja niin olen minäkin. Sunnuntaina Ikkunarinsessa meni astetta pidemmälle, hyppäsi meidän ikkunalaudalle, sinne ulkopuolella olevalle, ja katseli siitä sisään. Se oli liikaa Penalle, poika pelästyi, eikä uskaltanut koko iltana keittiöön. Punkku oli yllättäen rohkeampi, ja istui ikkunalaudalla nenä kiinni lasissa tuijottamassa kaunista Ikkunarinsessaa vielä siinäkin vaiheessa, kun Ikkunarinsessa hyppäsi alas ikkunalta, ja siirtyi piharakennuksen eteen saalistamaan jotain pientä.

Keskiviikkona aamulla töihin lähtiessäni kohtasin Ikkunarinsessan pienen matkan päässä meiltä. Ikkunarinsessa tuli ihan lähelle, antoi silittää ja nuuhki kovasti kollinhajuista polveani. Sydäntä särki jättää Ikkunarinsessa ulos, särkee vieläkin, vaikka uskonkin nyt tietäväni missä rinsessa asuu. Ikkunarinsessa on aamuisin istunut erään rivitalon ensimmäisen asunnon porraskaiteella, siitä päättelen, että niiden portaiden yläpäästä aukeaa ovi rinsessan kotiin.

Täällä Ruotsissa, ainakin näissä pienissä kylissä, kissojen arvostus lemmikkinä, perheenjäsenenä, on vielä huonommalla tasolla, kuin Suomessa. Tässä meidän kylässä olen jo nähnyt ainakin seitsemän ulkona yksin juoksentelevaa kissaa. Haluaisin pelastaa niistä jokaisen sisälle lämpimään, mutta ei ole paikkaa mihin kissat laittaisi, eikä resursseja pelastaa jokaista. Lottokeijun vierailua odottelen kovasti. 


Alkuviikolla jonakin päivänä hain Saksanpaketin tuolta kylän toiselta puolelta, vesisade oli aivan älytön, ja matkalla kohtasin vanhan naisen, joka oli selvästi hädissään. Tämä nainen pysäytti minut, ja kysyi, olenko nähnyt hänen kissaansa, kissa ei ollut sateesta huolimatta tullut kotiin. Kuvauksen perusteella tunnistin kissan erääksi, jonka kanssa olen jutellut radanvarressa useamman kerran. Ulkokissa siis tämäkin, vielä nuori, vain 14 kuukautta ikää ehtinyt kertyä. Otin naisen puhelinnumeron, ja lupasin soittaa, jos kissan jossain kohtaan, mutta kertaakaan en ole kissaa sen jälkeen nähnyt, en tiedä onko kissa otettu sisään ja pidetään siellä, vai onko tämä nuori, upea olento kohdannut sen kurjimman kohtalon. En ehkä haluakaan tietää, on helpompi olla tietämättä.

Tämän vanhan naisen reaktio kissansa poissaoloon antaa toivetta paremmasta tulevaisuudesta ruotsalaisten kissojen osalta, mutta siitä huolimatta suruni näiden kissojen puolesta on suunnaton. En haluaisi nähdä yhtään kissaa ulkona yksin. Ikinä.-ihminenMä laitan tähän vaan loppukevennyksen, ni ei jää kaikille kauheen surkee olo.

-Punkku

Hyvää viikonloppua toivottelee karvainen kolmikko (ihmisen jalkakarvat on kohta yhtä pitkät, ku sen hiukset) Ruotsista!


22 kommenttia:

 1. Ootko leikannut hiuksesi vai? 😉🤣 - emäntä

  Ihana ikkunarinsessa. Kunpa se tulisi taas moikkaan sua Pena! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, enpä oo. :D
   -ihminen

   Joo, se on upee, mut meidän ihminen on vähän outo, kun se ei oikein haluis rinsessaa meidän ikkunalle.
   -Pena

   Poista
 2. Tässähän oli nyt tunteita laidasta laitaan: rakastunut Pena, surullinen ja ahdistunut ihminen (myös lukijana) ja ihan hassu ja selvästi iloinen Punkku!

  Toivottavasti kissojen asema paranee siellä ja täällä! Tässä meidänkin tienoilla on ulkokissoja. Ennen niitä oli enemmänkin ja ne tappelivat keskenään, mutta nyt en ole enää pariin-kolmeen vuoteen nähnyt kuin yhden. Tosin sekin kyllä kylmää sydäntä varsinkin talvella, se nimittäin ulkoilee aivan pakkastilanteesta riippumatta. Tiedän, kun se on käynyt meidänkin oven takana jättämässä tassunjälkiä, jos sattuu lunta olemaan. Olen kuitenkin nähnyt sen, ja aivan hoidetun näköinen kissa se on, joten kyllä sillä kotikin täytyy olla.

  Iloisia aikoja teille ♥ Ei auta liiaksi ajatella maailman kurjuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää yrittää pitää maailman kurjuudet vähän taka-alalla ja keskittyä mukavampiin asioihin. :)

   Poista
 3. Ihana hassu loppukevennys. Toivottavasti ilmojen viilenemisen myötä ulkokissat katoaa koteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin ihana, et tietty on ihana loppukevennyskin!
   -Punkku

   Poista
 4. Voih...tulee niin surku olo niiden kissojen puolesta. Kyllä taitaa olla niin, että vaikka Suomessakaan ei kissojen arvostus ole kovin korkealla tasolla, niin muualla maailmassa se on melkein olematon, jopa naapurimaissa. Baltian tilanteen tiedänkin, mutta että Ruotsissakin... Onneksi nuo kissat kuitenkin näyttävät olevan hyväkuntoisia, joten on niillä varmasti koti. Täälläkin laitettiin lotto vetämään :)
  Punkku, sä oot ihan hassu otus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös euromiljoona-anomus laitettu lottokeijulle. :)

   Poista
 5. Kaunotar, ei ihme että tanssijalka alkaa vipattamaan :)
  Mutta siis joo. Ei vapaana liikkuvia kissoja. Ei. Surulista.

  Kiitos Penan piristyksestä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vipattaa, ja laulattaa ihan kauheesti, eikä ihminen arvosta mun laulua yhtään!
   -Pena

   Kröhöm,saanen huomauttaa, että tän postauksen kaikki hauskuus on MUN osuudessa.
   -Punkku

   Poista
 6. Ihana ikkunaprinsessa :) surullista, miten Ruotsissakin kissojen arvostus on noin alhaalla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihana rinsessa, mutta sen ja Penan keskenään vaihtamat lemmenluritukset on ihan karmeita. :D
   -ihminen

   Poista
 7. Voi Punkku oot aiak söde! Ja niin on prinsessakin. Surullista että kissoja edelleen vaan pidetään pihalla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   -Punkku

   On kyllä ihan uskomatonta miten surkea olo itelle tulee, kun näkee näitä ulkokissoja. Pitää opetella kunnolla ruotsia, että voi pitää hirveetä napinaa ihmisille, jos joku vaikka älyäis jotain.
   -ihminen

   Poista
 8. Kaunis tuo ikkunaprinsessa ja näyttää hyväkuntoiselta. Toivottavasti ei rääkkää liikaa Penaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mua rääkkää, ihmistä vaan, mut ihmisen oma vika, kun ei päästä mua ulos rinsessan luokse!
   -Pena

   Poista
 9. Kaunis ikkunaprinsessakissa.
  Ja joo, täällä Ausseissa on myös tosi yleistä pitää kissoja vapaana ulkona, mikä on ihan järjetöntä. Ihan tuossa kilometrin päässä keskustastakin on muutama kissa, joita päästetään ulos sellaiselle kahden neliön pihamaapläntille ja eihän ne kissat siitä mitenkään pysy ja juoksentelevat sitten pitkin autoteitä. Ärrgh. Lisäksi villiintyneet kissat ovat tosi iso ongelma (n. 2 miljoonaa kissaa!), koska tuhoavat maan alkuperäiseläimistöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huima määrä villiintyneitä kissoja siellä! Ja kuulostaa ihan kamalalta autojen joukossa juoksentelevat kissat, toivottavasti ei käy huonosti niille!
   -ihminen

   Poista
 10. Voi Ruotsi. :( Hyvä juttu, ettei kuitenkaan ainakaan tämä kisu ole häiritsemässä P2:n keskinäisiä välejä. On vaikeaa yrittää puhua ihmisille järkeä, jos ympärillä pyörii useita ulkokissoja. Tsemppiä projektiin, jos siihen päätät tarttua. :)

  Ihana video Punkusta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien keskinäisiin väleihin nuo irtokissat eivät onneksi ole vaikuttaneet, mutta kohta voi vaikuttaa ihmisen ja Penan väleihin. Ihmisen pitäs joskus saada vähän nukkuakin. :)
   Tänään viimeksi sain todeta, että aika turhaa on yhden ihmisen yrittää kertoa täällä aina asuneille, että kissa ei siitä suutu, jos saa olla yötäpäivää kotona...
   -ihminen

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)