20.11.2017

Elämää ruotsalaismetsässä

Meidän tietsikka on ollu jumissa, ja ihminen on laiska toimimaan kirjurina kännykällä. Siks me on siis oltu hiljaa. Pahoittelut siitä. Yritetään taas olla aktiivisempia.
Meille on tullut ikkunoihin kaihtimet, se on vähän vähentäny öisiä häiriöitä, mutta eihän ne estä ääniä kuulumasta ulkoa, eli saan edelleen lauleskella vähän joka yö. Niin ja eihän tota takaoven kaihdinta voi pitää ihan alas asti kiinni, kun sitte penska rämpyttää sitä. Ihminen ei tykkää.
Mä käyn joka päivä ulkona, vähintään ovelta katsomassa sataako. Monena iltana meitä on seurattu, ihminen on tyylikkään otsalamppunsa valossa nähnyt metsässä kiiluvat kissan silmät, mä en oo niistä niin välittäny, sielläpä kiiluvat, ois vaan nätti tyttö, niin vois tulla lähellekin, ois vähän sellaselle tytölle tarvis. Ihminen uhkailee taas sillä jollain nipinipi-jutulla, kun sitä kuulemma ärsyttää öinen peiton merkkailu. Ihmeellinen juttu, kun mä kuitenkin vaan suojelen ihmistä.
Kerran oltiin ulkona, niin tuolla yhen talon pihalla seiso mummo, alko siinä ruottiks selittää, että onpas ihanan nätti kissa narun päässä ja vähän naureskeli mun heijastimia. Sitten mummo yhtäkkiä totes, että on siinä oottelemassa omaa kissaansa kotiin, eikä menny ku hetki, niin sieltähän se tuli pusikosta sellanen murhanhimoinen hillittömän kokoinen katti, joka ois varmaan murhannu mut, jos mummon ne jotku refleksit tai sellaset ei ois ollu ihan supermahtavat. Mummo nappas katin kiinni lennosta ja viskas sisälle sellasella vauhdilla, että meidän ihminen ei oikein vieläkään usko nähneensä tapahtunutta. Oon pari kertaa raahannu ihmisen narun päässä sinne talolle, mut sitte toi alkaa inistä, et ei oo hyvä idea ja raahaa mun väkisin pois sieltä. Tosi noloo, kun se ottaa mut syliin ja mä sitte joudun pyristelemään itteni olkapäälle, et en sentään kainalossa joudu pihalla olemaan.
Mitähän muuta? Meillä on lunta, ja tänään oli sitä pakkasta sen verran, että mun suusta tuleva ilma meni sellaselle huurulle, ja se nauratti ihmistä. Sit sitä nauratti kans ihan älyttömästi, kun mä yritin häätää yhellä ikkunalla istuvaa kissaa, se kissa istuu siinä melkein joka kerta, kun mä käyn ulkona. Ihan, kuin se omistais koko ikkunan. Häätää pitäs sellanen häirikkö.

-Pena, suuri ja mahtava pihan valtias.

-------------------------------
Mä olen saanu joka päivä olla jonkun verran ihan rauhassa kotona kattelemassa
ikkunalla, kun Pena käy ulkoiluttamassa ihmistä. Jotain ihmeellisiä hepuleita Pena saa tossa meidän ikkunan takana, ja ihminen sille selittää kauheesti jotain, että "sä oot ihan hölmö, se on sun paras kaveri, joka siellä on".
Mä oon leikkiny vaiks kuin paljon mun synttärilahjalla, ja nyt ihminen sanoo, et pitää vähentää sitä leikkimistä, ku mulla kuulemma meinaa kyljet levitä.
Ihminen käy joka päivä siellä töihinjutussa, ja meillä on ruokaa riittäny hyvin, saadaan melkein joka päivä kanan sydämiä, ja jos ei saada, ni yritän päästä jääkaappiin katsomaan, et eihän ihminen vaan o unohtanu niitä sinne. Penalta on läskit hävinny tosi hyvin, mut se varmaan johtuu siitä, et sillä on niin kiire vahtia kotia, et se ei oikein ehdi koskaan syömään koko ruoka-annosta. Sellasta se on, kun on tollanen petoeläin.
Mä en oo käyny ulkona, pari kertaa oon antanu eteisessä laittaa valjaat päälle, mut sit, kun ovi aukee, oon peruuttanu mahdollisimman kauas, en suostu. Yks päivä kyl meinasin mennä ilman valjaita rappikseen, ihminen oli niin ihmeissään, et meinas vielä päästää mut sinne. Viime hetkellä hokas, et ei ehkä kannata. Kyllä joskus vielä meen ulos. Tai sitte en.
Meil on käyny nyt tosi vähän vieraita, kun ei me niin kauheesti niist vieraista välitetä, ja ihminenki viihtyy enemmän ilman vierailijoita. Se sanoo, että on helpompi pitää koti just sellasena, kuin haluaa, ku ollaan keskenään vaan. Kyllä se lupaa, että meille saa tulla kylään, kunhan vaan ilmoittaa etukäteen, yllätysvieraita se inhoaa, ja niin inhoan minäki. Varsinki inhosin, kun meillä kävi kahtena päivänä joku sellanen sähköukko. Se teki meidän pihalle sellasen pistorasian ja keittiöön. Ois voinu tehä kylppäriinki, ku siel on se pesukone, mut ei sellsta sähköreikää sille, ni sit ihmisen on pakko laittaa johto tulemaan keittiöön, ja sitä johtoo ois kiva pureskella, mut se on kiellettyä. MÄLSÄÄ. Mut, kun johtoo ei saa pureskella, niin mä vähän taistelin sen imurivehkeen kanssa, annoin sille melkein kuoliniskun, sen kärsässä on nätit reijät, sellaset hampaan mentävät. Arvatkaa tykkääks ihminen?

-Punkku, timmerinjärven pikkuinen kunkku.


P.S. Toimitus pahoittelee heilahtaneita ja muutenkin epämääräisiä kuvia. Ei ole kamera pariin kuukauteen käynyt laatikostaan ulkona. 

7 kommenttia:

 1. Tosi kiva kuulla juttua teistä!! Mutta onks Pena vähän hassu kun ei tajua Punkun istuvan ikkunalaudalla 😸 - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan pölhö, ei yhtään tajuu, että mä vaan kattelen ikkunasta.
   -Punkku

   Poista
 2. Hirmukiva kuulla teistä! Mutta onpa outo juttu sellainen ikkunalla istuva kissa!

  Figolta Punkulle sellaiset terveiset, että ei ole mitään syytä mennä ulos. Sisällä on hyvä. Paitsi jos on parveke, niin sinne voi mennä. Paitsi valjaissa ei voi mennä minnekään. Ni. Ymmärrät nämä jutut hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, se katti vaan istuu siinä ikkunalla, eikä tee elettäkään lähtiäkseen, vaikka kuin komentaisin. Ihme otus.
   -Pena

   Ymmärrät Figo mua aika hyvin! Mä oon ihan vaan näön vuoks antanu pari kertaa ihmiselle luvan laittaa mulle valjaat, kuvittelee, että mä muka haluisin ulos, ja tulee siitä ihan kauheen onnelliseks. :D
   -Punkku

   Poista
 3. Kivoja kuulumisia! Mäkään en menis ulos ikinä jos saisin päättää enkä menis minnekkään muuallekkaan vaan pysyisin ihan vain kotona, mut välillä on vaan pakko mennä jonnekkin mikä on mälsää. Onneksi yleensä saan pysyä kotona. -Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl kotona on ihan parasta, mut ku jotain jännää tuol ulkona varmaan on, kun Pena sinne niin innoissaan menee. Melkein tekis mieli mennä katsomaan. En kyl tänäänkään lähteny kotoa mihinkään, vaiks ovi rappikseen oli auki sen aikaa, et ihminen haki Penan rapusta takas, tänään ei tehonnu murahtelukäskyt.
   -Punkku

   Poista
 4. On teillä tapahtumarikasta siellä kruunumaassa. :D Vai on Penan peittopissailut palanneet, tympeää. :(

  VastaaPoista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)