2.12.2018

Jolukalenterin toinen luukku, eli mitä tapahtui, kun laitettiin paalu seinään.

Muistatte varmaan meidän paalut? Ne, joita ihminen ei meinannu saada aikaiseks kiinnittää seinään? No, se vihdoin sai yhden niistä paikoilleen, mutta ei laittanut toista, koska meillä seinissä tapettia, ja se tapetti ei oikein tahdo kestää paalua. Jo siinä vaiheessa, kun ihminen kiinnitti niitä tarroja, lähti tapetista pintakerros muutamasta kohdasta ja tarra on osittain pilalla, kun siinä on sitä irronnutta paperia jumissa. Mutta se ei haittaa, paalu pysyy seinässä, ja sitä voi hyvin raapia, saa selkää venytettyä oikein kunnolla. Toista paalua ihminen ei laittanut paikalleen, mutta sekään ei haittaa, sitä on kiva raapia lattiallakin. Oikeestaan hauskempaa, kuin seinällä, kun sen kimppuun voi hyökätä ihan hölmönä kaikki karvat pystyssä, ja sitten sen kanssa liukuu ainakin metrin pitkin olkkaria ennen, kuin se pysähtyy! Ehkä ihminen joskus tekee sen mitä on uhkaillu, että repii noi mummotapetit veke, ja maalaa seinät, ni sitte voidaan kokeilla parempaa kiinnitystä. Tai sitte mennään näillä, kun ne toimii näinkin. 

Ei ehdi nyt raapimaan, kun ulkona on tipu!
Mukavaa joulukuun toista, täällä päivä ei ole valjennut vieläkään kunnolla, vaan sumu ja pilvet peittävät kaiken, mistä valoa voisi tulla.

-Pena ja Punkku


10 kommenttia:

 1. Auts, muistuttakaa seuraavalla kerralla, että kiinnitysohjeissa lukee: kiinnitetään puhdistetulle maalipintaiselle seinälle...
  Onneksi pysyy noinkin kiinni, niin saatte kuitenkin siinä merkkailut ja kynsihuollon hoidettu. Ja mikä parahinta jäi toinen leluksi ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitä muutkin kiinnittäneet tapettiseinään, eikä ole ollut ongelmia, meillä nyt vaan sattuu olemaan sellainen tapetti, joka on monesta ohuesta kerroksesta näköjään tehty, niin päälimmäinen kerros antoi periksi. Ei voinut tietää ennen, kuin oli kokeillut. Saa meille tulla repimään tapetit alas ja maalaamaan seinät, jos haluaa, meillä ei just nyt ole resursseja moiseen. Vanhassa kämpässähän meillä oli maalatut nurkat, mutta ei voinut silloin tilausta tehdessä tietää, että tässä uudessa ei ole. Eikä tuo toinenkaan lelun virkaa toimita, samaa kynsihuoltoa siinä tehdään, kuin seinälläkin olevassa, vähän vauhdikkaimmissa yhteyksissä vain. :)

   Poista
 2. Tarkoittaako tämä otsikointi nyt, että saadaan lukea teidän kuulumisia JOKA päivä? Ihanaa!!!
  mami suunnittelee meillekin tollasta, saa nähdä, kuinka monta kuukautta se suunnittelu kestää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on meillä ainaki huomiseks jotain jo vähän valmiina. Ja varmaan ylihuomiseksiki, mut sit pitää tosissaan tehdä jotain, mikä ois tarpeeks mielenkiintoista tääl kerrottavaks.
   Ihmiset on sellasii suunnittelijoita. Nytki meil on yks istunu ja suunnitellu siivoomista kolmatta iltaa jo, eikä mitään tapahdu. Hukutaan koht pölyyn. Yäk.
   -P&P

   Poista
 3. Kuinkahan korkeita tuollaiset tolpat on? Palvelija mietti, sopisko tommonen meidän (tai teidän) ruokapöydän jalkaan kiinni. Olis aika hyvä kiipeilymesta! -Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano sille palvelijalle, että niitä on kahta eri korkeutta, ja ne löytyvät tuolta https://ananimalab.com/collections/kiipeilypylvaat/products/tig-61_pole. Meillä on noi metriset, niin ei mee pöydän jalkaan, mutta on sitä mallailtu aika moneen paikkaan jo, ei vaan osaa päättää.
   -P&P

   Poista
 4. Kiva, että saitte tolpan seinään :)

  VastaaPoista
 5. On komia! Haiku tykkäisi 110 %. Sille on ehdotonta, että selkää pääsee venyttämään hyvin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on komia ja kovasti tykätty, ärsyttää vaan kun pitää olla mummotapettiseinät, niin ei meinaa oikein pysyä paikallaan. Ehkä sitte jossain vaiheessa, kun joko kyllästytään olemaan täällä tai maalataan seinät, saadaan tuokin paremmin kiinnitettyä.

   Poista

Tähän saapi kertoa mitä on mieltä meidän höpinöistä! :)